Inhoudsopgave
Waar wordt spaghetti gemaakt?
Er zijn in Italië meer dan 700 verschillende pastavormen. Maar schrik niet, ook in Italië is de meest gegeten pasvorm de welbekende spaghetti. Elke vorm pasta wordt dus gemaakt van pastadeeg. Daarom is het maken van pastadeeg ook één van de belangrijkste stappen in het productieproces.
Waar komt de spaghetti vandaan?
Het klinkt ontzettend Italiaans, maar de oorsprong van spaghetti ligt toch echt daarbuiten. Er bestaat een theorie die zegt dat spaghetti uit China komt, waar ze altijd al eiernoedels aten. Toch bestaan er meer aanhangers van de theorie dat de Arabieren hun pasta naar Sicilië brachten tijdens de bezetting.
Waar valt pasta onder?
Pasta is een verzamelnaam voor deegwaren gemaakt van tarwemeel of -bloem. Bekende voorbeelden zijn penne, farfalle, macaroni en spaghetti. Volkorenpasta staat in de Schijf van Vijf.
Is volkoren pasta gezonder dan gewone pasta?
Het verschil tussen witte en volkoren pasta is dat voor volkorenpasta de hele graankorrel wordt vermalen en gebruikt. Bij witte pasta worden de vliesjes van de tarwekorrel verwijderd. In het buitenste vliesje zitten juist veel vezels, vitaminen en mineralen. Vandaar dat volkorenpasta voedzamer is dan witte pasta.
Waar worden Meelspijzen van gemaakt?
De meeste pasta wordt gemaakt van semolina-meel met water. Semolina is gemaakt van harde tarwesoort. In deze silo’s zit meer dan 30.000 kilo van die semolina. Eerst wordt het meel 5 tot 10 seconden voorgemixt in een supersnelle, krachtige mixer, die tussen de 1000 en 2000 kilo meel per uur verwerkt.
Wat voor soort pasta zijn er?
Welke soorten pasta zijn er?
- Lasagne.
- Spaghetti (Bestel de verse pasta hier!)
- Tagliatelle.
- Linguine.
- Pappardelle (Bestel de verse pasta hier!)
- Fettuccine.
- Fusilli.
- Penne.
Is volkoren pasta goed voor afvallen?
Ook dan komt volkorenpasta er het best vanaf: in 100 gram witte pasta zitten namelijk 142 calorieën en in 100 gram volkorenpasta zitten 131 calorieën. Bovendien verzadigt volkorenpasta langer. En dat verkleint de kans klein dat je teveel eet. En teveel is nooit goed, zeker niet voor de lijn.