Waar staat de afkorting SLO voor?

Waar staat de afkorting SLO voor?

SLO staat voor Stichting Leerplan Ontwikkeling. Het is een landelijk expertisecentrum om leerplannen te ontwikkelen. Het SLO biedt producten en diensten aan met betrekking tot leerplanontwikkeling. Een van de taken is het ontwikkelen en testen van de kerndoelen, leerlijnen en referentieniveaus.

Wat betekent SLO onderwijs?

SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling ontwikkelt en toetst leerplannen voor het onderwijs.

Wat doet het SLO?

Stichting Leerplanontwikkeling, het Nederlandse ‘nationaal expertisecentrum’ voor leerplanontwikkeling. slachtoffer, een afkorting die dikwijls in processen-verbaal of andere juridische stukken gebruikt wordt.

Wat is het curriculum?

Een curriculum is een plan voor het leren. De begrippen ‘curriculum’ en ‘leerplan’ betekenen hetzelfde en zijn dus uitwisselbaar. Het ontwikkelen van een curriculum verloopt op een cyclische manier met als kernactiviteiten: analyse, ontwerp en evaluatie.

Wat zijn SLO doelen kinderopvang?

De SLO-doelen richten zich op drie ontwikkelingsgebieden: taalontwikkelingslijn (mondelinge taalvaardigheid, ontluikende en beginnende geletterdheid en taalbeschouwing), rekenontwikkelingslijn (getalbegrip, meten en meetkunde in beeld), en de sociaal-emotionele ontwikkelingslijn (zelfbeeld en ontwikkeling van …

Waarom burgerschap in het onderwijs?

Het ontwikkelen van sociale en maatschappelijke competenties. Leerlingen moeten op school leren om samen te werken en te leven, om te gaan met maatschappelijke spelregels, hun mening leren vormen en die van anderen respecteren en hun eigen identiteit leren ontwikkelen.

Wie maakt het curriculum?

In het curriculum staat wat leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs en voorgezet onderwijs moeten kennen en kunnen. De regering en Tweede Kamer stellen het curriculum voor alle scholen wettelijk vast.

Wat is de curriculum van MBO?

Curriculumontwikkeling. Bij het ontwerpen van een curriculum is het kwalificatiedossier het startpunt. Dit dossier geeft aan wat een beginnend beroepsbeoefenaar moet kennen en kunnen aan het einde van zijn opleiding.

Wat moet een kind in groep 1 kunnen?

In groep 1 en 2 oefenen kleuters met tellen, cijfers, letters en woordklanken. Daarnaast krijgen zij les in natuur, techniek, ruimte, tijd, beeldende vorming en gym. De overheid heeft hiervoor kerndoelen vastgesteld. Daarin staat globaal wat leerlingen in groep 1 tot en met 8 moeten leren.