Inhoudsopgave
Waar kan ik medische vragen stellen?
Als je een vraag hebt over je gezondheid bel je gratis naar de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn: 026 353 53 12. Je krijgt een ervaren verpleegkundige aan de lijn aan wie je medisch advies kunt vragen. Weten de verpleegkundigen het antwoord niet? Dan overleggen ze met een arts.
Welke website is betrouwbaar en handig om te raadplegen alvorens het bellen van de huisarts post?
De website thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte. In deze situaties kan de site u helpen: U heeft klachten en u wilt weten wat u ertegen kunt doen. U twijfelt of u naar de huisarts moet met een klacht.
Hoe betrouwbaar is Thuisarts NL?
Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie en maakt geen reclame. We gebruiken betrouwbaar onderzoek als bron. We bedanken onze vele bezoekers en de huisartsen voor alle steun en reacties.
Hoe kom ik er achter wie mijn huisarts is?
Kom je er echt niet uit wie je huisarts is? Neem dan contact op met een huisartsenpost in je omgeving. Die kan vervolgens gebruik maken van de dienst ‘raadplegen actuele huisarts’ in VECOZO en inzien waar je staat ingeschreven. Hiervoor dien je als patiënt toestemming te geven.
Wat is het verschil tussen een arts en huisarts?
In de spreektaal wordt meestal dokter gezegd. Arts is officiëler. In combinatie met de naam is het steeds dokter, bijvoorbeeld “dokter Jansen”. In combinatie met het specialisme wordt meestal arts gebruikt: huisarts, kno-arts, oogarts, tandarts.
Kan je de huisartsenpost bellen voor advies?
Waarom moet ik altijd eerst bellen naar de Huisartsenpost? De Huisartsenpost is er voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat u naar uw eigen huisarts of zijn vervanger kunt gaan. Vaak is een advies aan de telefoon voldoende.
Waar is Thuisarts NL voor bedoeld?
Thuisarts.nl is bedoeld voor iedereen die informatie zoekt over gezondheid en ziekte: als u gezond wilt blijven. als u wilt weten wat u zelf aan klachten kunt doen. als u wilt weten hoe u met uw klachten om kunt gaan.
Hoe weet je of je een ziekte hebt?
Naar de huisarts of specialist Een gesprek met de huisarts heeft de meeste waarde wanneer u meer kennis heeft over uw lichaam, uw leefstijl en uw (eventuele) aandoening of ziekte. Uw arts is zo beter in staat de juiste diagnose te stellen en in overleg met u een therapie voor te stellen.
Kan een soa test bij de huisarts?
Niet alle thuistesten zijn betrouwbaar. Je kunt daarom het beste een soa-test bij de huisarts of de GGD doen.