Waar kan ik me laten testen op dyslexie?

Waar kan ik me laten testen op dyslexie?

Veel instituten voor diagnostiek en begeleiding zijn te vinden op provincie en plaats, via de website van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Goed om te weten: Ouders hebben een keuze. Je hoeft niet per sé bij het instituut dat de diagnose heeft gesteld ook een behandeltraject te volgen.

Hoe wordt diagnose dyslexie gesteld?

Naast het niveau van lezen en spellen wordt ook gekeken naar een aantal factoren, die de gesignaleerde lees- en spellingproblemen kunnen verklaren. De taken die worden afgenomen meten onder andere fonologische vaardigheden, snel benoemen en kennis van de letter-klankkoppelingen.

Wat kost een onderzoek naar dyslexie?

Wanneer de kosten voor een dyslexieonderzoek niet vergoed worden door uw gemeente, bedragen de kosten voor een dyslexietest €. 715,-. Een particulier dyslexieonderzoek is verder identiek aan een vergoed onderzoek.

Hoe kom je er achter dat je dyslexie hebt?

Heeft mijn kind dyslexie?

  • heeft moeite om het verschil te horen tussen klanken als m, n en ng of eu, uu en ui.
  • draait letters of de volgorde van letters om tijdens het lezen, bijvoorbeeld de b en d of drop in plaats van dorp.
  • hakkelt bij het lezen van langere woorden.

Hoe werkt een dyslexie onderzoek?

Het dyslexieonderzoek Er wordt gekeken naar de intelligentie om informatie te verkrijgen over de algemene cognitieve vaardigheden van het kind. Daarnaast wordt een dyslexieonderzoek gedaan. Bij dit onderzoek worden enkele schoolse opdrachten gedaan zoals leesteksten, dictee, letteroefeningen en geheugentaakjes.

Welke leeftijd dyslexie onderzoek?

Vanwege de mogelijkheid pas vanaf 7 jaar in aanmerking te komen voor vergoede diagnostiek en behandeling en het in toetsresultaten moeten kunnen aantonen van de hardnekkigheid van de problematiek wordt dyslexie vaak niet voor groep 4 vastgesteld.

Welke CITO score voor dyslexie?

Ouders van kinderen met dyslexie stellen ons vaak de vraag of de Cito-toets of Entreetoets daar rekening mee houdt. Het antwoord is: ja. Zowel op de Entreetoets in groep 7 als op de Cito-toets in groep 8 wordt rekening gehouden met kinderen die dyslexie hebben. In dit artikel leest u er meer over.