Kunnen we naar Denemarken reizen?

Kunnen we naar Denemarken reizen?

Inreisbeperkingen. Er zijn geen reisbeperkingen bij binnenkomst in Denemarken als u gevaccineerd bent of hersteld van het coronavirus. Als u niet gevaccineerd of hersteld bent en reist vanuit Nederland of een EU- of Schengenland naar Denemarken, zijn er ook geen reisbeperkingen.

Wat moet je weten als je op vakantie gaat naar Denemarken?

Wat moet je weten als je naar Denemarken gaat in coronatijd?

  • Bij de grens moet je een negatieve PCR-test kunnen tonen of een bewijs van volledige vaccinatie (meer lees je hier)
  • Houd je aan de hygiëne-maatregelen (handen wassen)
  • Houd 2 meter afstand waar mogelijk.

Heb je een paspoort nodig voor Denemarken?

Een geldig paspoort, een geldige toeristenkaart of een geldige identiteitskaart is nodig om naar en in Denemarken te reizen. Denemarken heeft in principe geen paspoortcontroles meer aan de grens, maar op verzoek moet je wel altijd één van de bovenstaande documenten kunnen tonen.

Is Denemarken in de EU?

EU-lidstaat sinds 1973, voert de euro niet in, lid van de Schengenzone sinds 2001 en meer over de rol van Denemarken in de EU.

Hoe is het weer in Denemarken in de zomer?

Gemiddeld is de temperatuur in de zomer zo’n 20 graden. De temperatuur kan in het zuiden van Jutland oplopen tot zo’n 30 graden, maar dit is uitzonderlijk. Als de wind in de zomer vanuit het oosten komt, kan de temperatuur wel oplopen tot 30 graden of zelfs hoger.

Kunnen toeristen naar Nederland komen?

Er is een EU-inreisverbod voor reizigers van buiten de EU/Schengen. Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor reizigers uit veilige landen, voor gevaccineerde reizigers en voor reizigers met een herstelbewijs dat aan de voorwaarden voldoet. En voor bepaalde reisdoelen.

Heb je een reisstekker nodig voor Denemarken?

Heb je een reisstekker nodig in Denemarken? In Denemarken worden stopcontacttypes F en K gebruikt. Voor deze types heb je geen reisstekker nodig. De netspanning is met 230 volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland en de frequentie is met 50 hertz ook gelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=E15S9UTtXqI