Kun je zonder deodorant?

Kun je zonder deodorant?

‘Spoel jezelf schoon en gebruik geen deo’ Je kunt deo gebruiken, maar die verbloemt de stank alleen maar voor korte tijd. Je gaat vanzelf op andere plekken zweten.” Ook is het belangrijk om goed op ons eten en drinken te letten: “Boosdoeners zijn uien, knoflook, curry’s en alcohol.

Waarom is het nodig om deodorant te gebruiken?

Deodorant, ook wel kortweg deo genoemd, is een cosmetisch product dat op de huid aangebracht wordt om zweten tegen te gaan of de geur van zweet te verdoezelen.

Wat te gebruiken ipv deodorant?

Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.

Waarom natuurlijke deodorant?

Met een natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydraat en parabenen blokkeer je niet de oksels, maar schakel je juist de bacterie uit die zorgt voor een vervelende lichaamsgeur. Dit houdt de normale flora onder de oksels in topconditie én is het absoluut niet schadelijk of verstoppend.

Hoe vaak deodorant gebruiken?

Fout 4: deo te vaak opspuiten of -smeren Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.

Wat is beter Deo spray of roller?

Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.

Waarom geen deo gebruiken?

Goed voor de huid Deodorant kan leiden tot flinke irritatie. De huid kan gaan jeuken en er kan rode uitslag en zelfs pijn ontstaan. Een droge huid kan ook het gevolg zijn van deodorant.

Waarom stoppen met douchen?

Naast de vetten die je tijdens het douchen verwijdert, zorgt die warme straal er namelijk ook voor dat de natuurlijke vochtregulatie wordt verstoord en duizenden ‘goede’ bacteriën verdwijnen. Als je stopt met douchen, zullen deze goede bacteriën naar verloop van tijd zich op je huid vestigen.