Kun je water hergebruiken?

Kun je water hergebruiken?

Grijs water hergebruiken Ongeveer 50-80% van al het afvalwater in een huishouden is grijs water. Gezuiverd grijs water is te hergebruiken. Bijvoorbeeld om het toilet mee door te spoelen of om de tuin en het gazon mee te besproeien, vooral in droge tijden. Hier bespaar je flink wat drinkwater mee.

Hoe wordt zwart water gescheiden van grijs water?

Bij een gescheiden stelsel wordt het afvalwater stroomopwaarts verzameld om gezuiverd te worden en wordt het regenwater naar een bij voorkeur landschappelijk systeem geleid met het oog op buffering (stormbekken) en lozing in het oppervlaktewater of infiltratie na zuivering indien nodig.

Hoe kun je water hergebruiken in een woning?

Hoe kan ik water hergebruiken en welke watersystemen zijn er? Voor woningen zijn er watersystemen in uiteenlopende maten en soorten. Er zijn watersystemen die het mogelijk maken om te besparen op douchewater zoals Hydroloop of een hemelwatersysteem waarmee je water kan besparen door hemelwater te gebruiken.

Wat is grijs en zwart water?

Het water dat afkomstig is van het toilet noemen we zwart water. Door het rottingsproces in dit water heeft het een zwarte kleur. Al het andere water wat we in huis wegspoelen noemen we grijs water. Dat is bijvoorbeeld het afvalwater uit gootstenen, douches en wasmachines.

Wat bedoelt men met zwart water?

Zwart water is in tegenstelling tot grijs water enkel afkomstig van toiletten. De naam zwart water is afkomstig van de kleur die het water krijgt door het bacterieel rottingsproces in het water. Zwart water komt vaak voor bij mobiele toiletten, maar ook vuilwatertanks van boten en campers.

Hoe werkt een Hydraloop?

Hoe het werkt? Het water dat in je doucheputje of de afvoer van de wasmachine verdwijnt wordt door de Hydraloop opgevangen. Door verschillende, bestaande technologieën te combineren verwijdert het systeem vuil, zeep en andere deeltjes uit het water – zonder dat er filters of chemicaliën aan te pas komen.

Wat kost een Upfall shower?

Xenz Upfall Douches • vanaf € 4.195 • Sanitairsupershop.

Wat kun je doen om water te besparen?

TIPS: Hoe kan je thuis water besparen

 1. Verspil minder water als je het toilet doortrekt.
 2. Hergebruik het water dat je onnodig laat lopen.
 3. Werk met goed materiaal.
 4. Elke druppel kost geld!
 5. Hergebruik regenwater.
 6. Laat het water niet nodeloos lopen.
 7. Geef de tuin en je planten ’s avonds water.

Hoe kun je besparen op water?

TIPS: Hoe kan je thuis water besparen

 • Verspil minder water als je het toilet doortrekt.
 • Hergebruik het water dat je onnodig laat lopen.
 • Werk met goed materiaal.
 • Elke druppel kost geld!
 • Hergebruik regenwater.
 • Laat het water niet nodeloos lopen.
 • Geef de tuin en je planten ’s avonds water.

Wat gebeurt er met afval water?

Waterzuivering bij u in de buurt Het afvalwater komt terecht in de afvalwaterzuiveringsinstallatie. Daar wordt het schoongemaakt. Het gezuiverde afvalwater stroomt uiteindelijk de Dommel in. Om dit zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen, zijn er op de plek trappen aangebracht.

Wat kost een grijswatersysteem?

Dit water kan prima opnieuw gebruikt worden voor het spoelen van het toilet, voor de wasmachine en buitenkraan. Maar dan moet het wel eerst gezuiverd worden. Een compleet systeem hiervoor heeft u al vanaf € 3.500,- excl. btw.