Kun je verschillende kippenrassen Samen houden?

Kun je verschillende kippenrassen Samen houden?

je kunt rassen goed mixen, maar het gaat wel het beste als je van ieder ras 2 neemt, dit omdat dieren vaak hun eigene wel herkennen (lees zijdehoender ‘herkent’ zijdehoender, maar brahma en zijdehoender elkaar niet) en zich dan vaak prettiger voelen. Brahma’s zijn wel leuk om te zien, maar leggen niet echt goed eieren.

Welke groenten zijn goed voor kippen?

Voor kippen zijn de meeste groenten en fruit zijn net als oud brood prima te verteren. Kook koolsoorten voordat je ze aan je hoenders geeft, daarmee voorkom je gasvorming in hun maagdarmstelsel. Liefst geef je je kippen aanvullende ruwvoeding als stro, maïskuil, wortels en gerst of erwten.

Welke restjes eten kippen?

Er zijn een aantal etensresten die kippen in ieder geval mogen:

  • Fruit als aardbeien, frambozen, bessen, appel, mango, kiwi, druiven, enzovoort.
  • Gekookte noedels.
  • Rijst, mais, gerst en tarwe.
  • Gekookte aardappelen.
  • Groentes als wortel, sla, komkommer, tomaten, spinazie, enzovoort.

Hoeveel ruimte heeft een kip nodig?

Hoeveel kippen kun je houden? De ruimte in je tuin bepaalt grotendeels het aantal kippen dat je kunt houden. Een buitenruimte van 5 m2 per kip is een minimum. Wil je de kippen een altijd groenblijvende ren geven, dan voorzie je een oppervlakte van 10 tot 25 m2 per dier.

Kunnen alle kippenrassen bij elkaar?

Alle verschillende kippenrassen hebben dezelfde voorouder, namelijk het rode kamhoen, waardoor de meeste kippen met elkaar overweg kunnen, ongeacht het specifieke ras. Toch zijn er enkele uitzonderingen.

Wat kan ik mijn kippen voeren?

Kippen voeren

  1. Geef uw dieren naast het groenvoer ook de allerbeste graanvoeding die er beschikbaar is bijvoorbeeld Graanmix Gezond, en beknibbel niet op de kostprijs van het voer.
  2. Voer kippen niet teveel.
  3. Kippen hebben veel vers drinkwater nodig, circa een volle koffiemok per dag.