Kun je online inchecken met ruimbagage?

Kun je online inchecken met ruimbagage?

Let op! Passagiers, die reizen met ingecheckte bagage en de online check-in service gebruiken, moeten nog steeds hun bagage afgeven bij de incheckbalie op de luchthaven. Onthouden!

Is het verplicht om online in te checken?

Op de website van de luchtvaartmaatschappij met wie je vliegt kan je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Is online inchecken verplicht? Online inchecken wordt altijd geadviseerd en is verplicht bij Ryanair, Wizz Air,easyJet en Laudamotion.

Hoe kun je online inchecken?

In de meeste gevallen kun je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken via de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Je checkt jezelf en eventuele medepassagiers elektronisch in en na afloop ontvang je je boardingpass. Deze kun je uitprinten of opslaan op je smartphone.

Hoe lang van te voren inchecken online?

Op de website van de vliegtuigmaatschappij kun je online inchecken voor je vlucht. Per vliegtuigmaatschappij verschilt het vanaf wanneer je online kunt inchecken. Dit varieert tussen de 72 en 24 uur voor vertrek. Je kunt vaak online inchecken via de website of via de app van de vliegtuigmaatschappij.

Welke gegevens nodig voor inchecken?

Voordat je online incheckt raden we je aan om alle persoonsgegevens goed te checken en er zeker van te zijn dat je over alle (reis)documenten beschikt die nodig zijn voor jouw vlucht ( geldig paspoort/ geldige identiteitskaart, evt. visum en andere benodigde reisdocumenten).

Wat nodig bij inchecken?

Houd je paspoort en e-tickets bij de hand om het incheckproces te versnellen. Als je geen ruimbagage in hoeft te checken, kun je ook bij de self-service palen op de luchthaven inchecken. Tegenwoordig kun je bij veel airlines ook online inchecken en een boarding pass uitprinten.

Wat is het voordeel van vooraf inchecken?

Online inchecken is natuurlijk alleen een voordeel als je geen bagage hoeft in te checken. Nog een voordeel: Op de luchthaven kan je meteen door security lopen en genieten van taxfree winkelen om vervolgens zonder stress naar je gate te gaan.

Welke documenten heb je nodig om in te checken?

Paspoort/ID of ander reisdocument De luchtvaartmaatschappijen vragen je om het nummer en de vervaldatum van je reisdocument. Je moet altijd het document gebruiken waarmee je daadwerkelijk gaat reizen. Voor sommige landen heb je een paspoort nodig, voor andere landen kan een ID of rijbewijs voldoende zijn.