Inhoudsopgave
Kun je met pin betalen in de bus?
Vanaf nu beschikken alle bussen over een betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin of creditcard. Ook zonder OV-chipkaart kun je dus gemakkelijk reizen met de bus. Let wel goed op de pinbon, dit is samen met het kaartje wat je van de buschauffeur ontvangt het officiële vervoerbewijs.
Hoe moet je betalen in de bus?
Keolis Nederland – Syntus Je kunt in de bussen van Syntus niet meer met contant geld betalen. Wel pinnen! Je kunt wel met PIN, de Syntus app of de OV-chipkaart betalen. Allemaal makkelijke en veilige manieren van betalen.
Hoeveel stelplaatsen heeft de lijn?
De vijf entiteiten zijn voor de exploitatie onderverdeeld in totaal zestien exploitatieregio’s. Bussen en trams worden gestald in circa 60 stelplaatsen. Sinds 2021 is Ann Schoubs directeur-generaal (CEO).
Waar rijdt Arriva?
Arriva biedt openbaar vervoer in de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Zuid-Holland. Buiten Nederland is Arriva actief in nog 13 andere Europese landen.
Kan ik zonder OV-chipkaart reizen met de bus?
Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.
Hoe koop je een kaartje in de bus?
Af en toe met de bus, tram of metro? Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland. Het is daarnaast ook mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren via de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur.
Kun je nog een kaartje kopen in de bus?
IngeklaptContant betalen in de bus is niet meer mogelijk Sinds 24 juni 2018 is het in de bussen van Arriva in heel Nederland niet meer mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen. Dit kan nog wel met PIN, contactloos of met creditcard.
Is De Lijn een overheidsbedrijf?
De Lijn (vervoermaatschappij), een autonoom overheidsbedrijf in stads- en streekvervoer in Vlaanderen.
Hoeveel elektrische bussen heeft De Lijn?
De volledige aanbesteding van 350 elektrische bussen en laadinfrastructuur zal 190 à 230 miljoen euro kosten. Vandaag heeft De Lijn amper 10 elektrische bussen in dienst: 5 in Leuven en 5 in Antwerpen. Eind vorig jaar telde de vloot van de Lijn 2.337 bussen.
Welke treinen heeft Arriva?
3c treinen in Limburg op het traject Maastricht-Heerlen-Aachen (RE18). Alstom Coradia LINT treinen in Limburg op de Maaslijn (RS11 Nijmegen-Venray-Venlo) en in Overijssel (Almelo-Hardenberg). Stadler GTW-DMU (diesel) Spurt-treinen in Friesland, Groningen, Gelderland en Limburg (RS11 Nijmegen-Venlo-Roermond).
Is er een wc in Arriva treinen?
Het toilet in de trein valt op: aan de binnen- en buitenkant zijn foto’s geplaatst die te maken hebben met de naam van de trein. De trein op de foto’s heeft het Terschellingse festival Oerol als naam gekregen: andere treinen hebben ook Groningse namen, als Noorderzon en Hongerige Wolf.