Kun je een vlucht boeken zonder paspoort?

Kun je een vlucht boeken zonder paspoort?

Heb ik een paspoort nodig om te boeken? Dit kan per aanbieder (luchtvaartmaatschappij of reisagent) en per route verschillen. Voor binnenlandse vluchten is vaak geen paspoort nodig en kan worden volstaan met een ander legitimatiebewijs.

Kan je reizen met een rijbewijs?

U moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer u in een Europees land verblijft. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. U kunt een visum aanvragen bij de ambassade van uw bestemmingsland in Nederland. Een rijbewijs is in het buitenland geen geldig identiteitsbewijs.

Hoe oud moet je zijn om alleen te vliegen bij easyJet?

Alleenreizende kinderen van 15 jaar of jonger mogen niet alleen reizen en worden niet toegelaten aan boord. easyJet biedt namelijk geen begeleidingsservice of speciale assistentie voor alleenreizende kinderen.

Heb je een gezondheidsverklaring nodig om te vliegen?

Yes! Omdat we jouw gezondheid en die van je medereizigers het allerbelangrijkst vinden, vragen we iedereen vanaf 13 jaar die gaat vliegen om een gezondheidsverklaring zelf in te vullen en mee te brengen. Je kan ‘m downloaden en meebrengen op je mobiel of print er twee uit – voor je heenvlucht en terugvlucht.

Is rijbewijs ID in Frankrijk?

Rijbewijs geldt in buitenland niet als identiteitsbewijs Het rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.

Kan je als 16 jarige alleen vliegen?

Reist uw minderjarige kind (jonger dan 18 jaar) zonder ouder of andere volwassene naar het buitenland? Dan moet uw kind kunnen aantonen dat het toestemming heeft van de gezaghebbende ouder(s).

Hoe oud moet je zijn om zelfstandig te vliegen?

Volgens de wet mag een kind onder de 5 jaar niet zonder ouders vliegen. Kinderen zijn dan te jong. Vanaf 5 jaar kan een kind vliegen onder begeleiding van een stewardess. Wanneer het kind 12 jaar is mag het kind alleen reizen mits er toestemming is gegeven door de ouders/voogd.