Inhoudsopgave
Kun je bloembollen ook in het voorjaar planten?
Wanneer bloembollen planten? Voorjaarsbloeiende bollen kun je het beste planten vanaf september tot december, het liefst voor de eerste nachtvorst. Zomerbloeiende bollen kun je het beste vanaf het voorjaar planten, zodra de kans op nachtvorst voorbij is tot en met eind mei.
Kan je nog bollen planten in maart?
In het najaar, van september tot december, plant u voorjaarsbloeiende bloembollen. In het voorjaar, vanaf maart tot mei, plant u zomerbloeiende bloembollen.
Welke zomerbollen zijn er?
Zomerbollen planten in het voorjaar: deze zomerbollen mag je absoluut niet missen
- Dahlia’s. We beginnen maar meteen met de favoriete zomerbol van veel Nederlanders: de dahlia.
- Lelies (Lilium)
- Begonia’s.
- Anemonen (Anemone)
- Gladiolen (Gladiolus)
- Freesia’s.
- Hortensia’s.
Kan je in februari nog bloembollen planten?
In februari is het vaak nog te koud om de bollen, die in het najaar in de tuin geplant zijn, vanuit de grond omhoog te zien groeien en bloeien. Maar daar is een oplossing voor: Voorjaarsbollen op pot. Hiermee vervroegt u het voorjaar in de tuin en in de huiskamer.
Wanneer kunnen najaarsbloeiende bollen geplant worden?
Najaarsbloeiende bollen kunnen het beste in augustus en september geplant worden. Als u na ontvangst niet direct tijd heeft de bollen te planten kan het beste de doos opengemaakt bewaard worden, op een koele maar vorstvrije, droge en donkere plek.
Wanneer is de bollenplanttijd?
Bollen worden geplant in de bollenplanttijd. Voor voorjaarsbloeiende bollen is dit september t/m half december. In de regel geldt dat hoe eerder ze geplant worden, hoe beter de bol aan zal slaan! Sommige soorten kunnen ook nog in het voorjaar geplant worden. Najaarsbloeiende bollen kunnen het beste in augustus en september geplant worden.
Wat is de bloeitijd van de bollen?
Door de bollen binnen in een pot te kweken, kun je de bloeitijd vervroegen. Let op, in het algemeen worden bollen anderhalve maand voor de eerste nachtvorst geplant. Deze koude hebben ze nodig om later goed tot bloei kunnen komen. Sommige bollen kun je in de grond laten zitten (de zogenaamde verwilderingsbollen).