Kan je nieuwe handdoeken gelijk gebruiken?

Kan je nieuwe handdoeken gelijk gebruiken?

Onze tip: Voordat u nieuwe handdoeken gaat wassen zoals u normaal doen, raden we u aan om de nieuwe handdoeken een nachtje in een emmer met koud water en een beetje azijn zetten. Dat zorgt ervoor dat de katoen vezels zich openen en beter vocht gaan opnemen.

Hoe nieuwe handdoeken behandelen?

Nieuwe handdoeken

  1. Leg de nieuwe handdoeken 2 uurtjes in een laagje witte keukenazijn.
  2. Je kunt de handdoeken een nachtje in een teil of in bad met koud water leggen waaraan je een flinke scheut azijn hebt toegevoegd.
  3. Gebruik de eerste wasbeurten geen wasverzachter maar een scheutje witte natuurazijn.

Waarom nemen nieuwe handdoeken niet goed af?

Nee, het ligt niet aan jou: nieuwe (katoenen) keukenhanddoeken nemen écht slecht water op. Dat komt doordat er een natuurlijk waslaagje op de vezels zit. Bovendien voegen fabrikanten allerlei chemische stoffen toe om de doeken steviger te maken. Het doel is dus om die extra laagjes van de katoenvezels te krijgen.

Hoe vaak dezelfde handdoek gebruiken?

Om de hygiëne te behouden is het wel aan te raden om een handdoek maximaal 3 keer te gebruiken en hem dan wel echt te wassen, de bacteriën zijn dan wel niet schadelijk maar hopen zich wel op, waardoor de handdoek op een gegeven moment niet zo fris meer is.

Kunnen nieuwe handdoeken in de droger?

Gebruik liever geen wasverzachter, want ook dan drogen je (nieuwe) handdoeken minder goed af. Was op maximaal 60° C en zet de droger op een lagere temperatuur zodat de katoenvezels niet beschadigen.

Hoe lang gaat een badhanddoek mee?

Handdoeken moeten zeker vervangen worden wanneer ze rafelen, scheuren of geen water meer absorberen. Omdat handdoeken dagelijks gebruikt en veelvuldig gewassen worden, duurt het ongeveer 2 jaar voordat u uw handdoeken moet vervangen.

Waarom moet je nieuwe handdoeken eerst wassen?

Handdoeken wassen voor eerste gebruik. Nieuwe handdoeken wassen voor het eerste gebruik is heel slim, want na zo’n eerste wasbeurt krijgen ze het vermogen om vocht op te nemen. Doe je dit niet, dan drogen ze dus niet fijn af. Gebruik liever geen wasverzachter, want ook dan drogen je (nieuwe) handdoeken minder goed af.

Hoe lang moeten handdoeken in de droger?

Het duurt 15 minuten tot 2 uur, afhankelijk van de droger. Soms kun je een langere tijd kiezen, variërend van 1,5 tot 24 uur.