Kan je met een matras op de grond slapen?

Kan je met een matras op de grond slapen?

Het korte antwoord op deze vraag: Nee, het is niet gezond om op een matras op de grond te slapen. Dit heeft alles te maken met ventilatie. Tijdens je slaap verlies je vocht door transpiratie. Een bedbodem zorgt ervoor dat het matras goed ventileert.

Wat onder matras op de grond?

Combineer je dikke matras dan met een laag bedmodel of leg deze op een lattenbodem laag bij de grond, zoals de Uni 08 lattenbodem van het merk Swissflex bijvoorbeeld.

Kan je een gewoon matras op een boxspring leggen?

Op een boxspring bed kan elk type matras gebruikt worden. Van origine werden boxsprings met een bonellveren matras of met pocketveer matras verkocht, maar tegenwoordig kan elk matras op een boxspring. Net zoals in een ledikant.

Hoe op de grond slapen?

Een rechte stevige ondergrond biedt de meest natuurlijke houding in plaats van een slap matras. De grond zal echter uw doorbloeding afknellen waardoor er een onrustige slaap ontstaat.

Waarom zit ik graag op de grond?

Op de grond zitten zorgt er voor dat je heupen flexibeler blijven/worden. Je been en bilspieren kunnen zich beter ontspannen. Ook de flexibiliteit en beweeglijkheid van je voeten, enkels en knieën neemt toe. Elke keer als je op staat om te gaan lopen versterk je je spieren.

Wat leg je op een matras?

Een matrasdek (soms ook: matrasbeschermer) wordt tussen bedbodem en matras gelegd. Allereerst beschermt een matrasdek een matras tegen beschadigingen van de bedbodem, stof en de inwerking van condensvocht. Een bedbodem kan namelijk scherp zijn en dat is zonde van je (nieuwe) matras.

Welke kant mag je niet slapen?

Op je buik slapen wordt immers als de slechtste houding gezien voor je gezondheid. Zo kan het nekpijn veroorzaken omdat je je nek helemaal opzij moet draaien om te kunnen ademen, en ook leiden tot lage rugpijn omdat je de natuurlijke ronding van je wervelkolom afvlakt.