Kan je met een ID-kaart naar Praag?

Kan je met een ID-kaart naar Praag?

Reist u naar Tsjechië, dan moet in het bezit zijn van een paspoort. Tsjechië is lid van de Europese Unie en daarom is het voor EU-burgers mogelijk Tsjechië binnen te gaan met een identiteitskaart.Er is geen verplichte geldigheidsduur van uw paspoort of identiteitskaart…

Heb je een paspoort nodig voor Gran Canaria?

Met een Nederlandse ID-kaart kun je naar de volgende landen reizen: Andorra, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Malta, Montenegro, Oostenrijk, Portugal, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Turkije en Zwitserland.

Kun je met ID-kaart naar Spanje vliegen?

Binnen de Europese Unie is een identiteitskaart voldoende. Dit geldt niet alleen wanneer u (bijvoorbeeld via een vliegveld of haven) de grens oversteekt. U moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer u in een Europees land bent. U kunt uw rijbewijs hiervoor niet gebruiken.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Praag?

Meenemen naar Tsjechië

  • Algemeen & Dagelijkse gebruiksvoorwerpen. huissleutels.
  • Identificatie & Reisdocumenten. Nederlandse ID-kaart.
  • Geld & Waardepapieren. bankpas.
  • Kleding & Accessoires. broeken.
  • Drogisterij & Apotheek. aspirine.
  • Persoonlijke verzorging. lenzenbewaardoosje.
  • Onderweg. water voor onderweg.
  • Beeld & Geluid. camera.

Heb je een visum nodig voor Praag?

Iedereen is verplicht in het bezit te zijn van een geldig paspoort (of ID kaart voor EU burgers) om toegelaten te worden tot de Tsjechische Republiek. Burgers van de EU en EER (Europese Economische Ruimte) landen hebben geen visum nodig voor hun bezoek.

Heb je een paspoort nodig voor Tenerife?

Inwoners van de Europese unie kunnen met alleen een nationale ID-kaart naar Tenerife reizen. Als u geen identiteitskaart heeft, dan is een geldig paspoort vereist. Alle inwoners van buiten de EU hebben een volledig geldig paspoort nodig.

Kan je naar Marokko met ID-kaart?

Iedere Marokkaanse onderdaan die in Marokko officieel arbeid verricht danwel in loondienst is en ouder is dan 18 jaar, moet in het bezit zijn van een identiteitskaart.

Kan ik gewoon geld pinnen in Tsjechië?

Pinpas. Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd.