Kan je een aannemer in gebreke stellen?

Kan je een aannemer in gebreke stellen?

Wanneer de contractueel overeengekomen uitvoeringstermijn ruim is overschreden, kunt u de aannemer in gebreke stellen via een aangetekende brief. U moet hem daarin vragen de werken alsnog uit te voeren binnen een nieuwe termijn. Die termijn moet haalbaar en dus redelijk zijn.

Wat te doen bij bouwgeschillen?

Wat kan je doen bij een conflict met jouw aannemer?

  1. Constructieve oplossing. Start eerst met op zoek te gaan naar een constructieve oplossing.
  2. Ingebrekestelling. Het is mogelijk om de verantwoordelijke partij in gebreke te stellen.
  3. Verzoeningscommissie bouw.
  4. Arbitrage.

Waar kan ik terecht met bouwproblemen?

Verzoeningscommissie Bouw Zij kan tussenkomen in technische geschillen tussen u en de architect of de aannemer. Een expert-verzoener probeert de zaak onderling te regelen als beide partijen hiermee instemmen.

Wat als aannemer fouten maakt?

Heb je fouten ontdekt of heb je schade geleden door een aannemer? Dan moet je de aannemer altijd schriftelijk in gebreke stellen. Belangrijk is dat je alle fouten en gebreken zo nauwkeurig mogelijk omschrijft en dat je de aannemer de kans geeft om de gebreken zelf te herstellen. De aannemer heeft namelijk herstelrecht.

Wat als aannemer niet reageert?

Als de aannemer niet of niet op tijd reageert op uw ingebrekestelling is er sprake van verzuim . Pas als de aannemer in verzuim is, kunt u een andere aannemer inschakelen om de gebreken te herstellen.

Wat als aannemer niet komt opdagen?

Wanneer je al lang niets meer gehoord hebt van de aannemer, neem dan contact met hem op. Wijs hem op de lange wachttijd of op de afgesproken termijn en probeer er zo voor te zorgen dat hij sneller langskomt. Tip: Neem je telefonisch contact op met de aannemer, zet het dan ook steeds nog eens op mail!