Is studenten OV geldig in vakantie?

Is studenten OV geldig in vakantie?

Over het algemeen geldt, dat je als trotse bezitter van een studenten ov met weekabonnement je ook tijdens de vakanties gratis kunt reizen. Er is echter een uitzondering op de regel en dat is de zomervakantie. Gedurende deze periode reis je dus niet gratis, maar op saldo. Toch hoef je niet de volle pond te betalen.

Waar kan je heen reizen met studenten OV?

Het studentenreisproduct is:

  • geldig in alle treinen van de treinvervoerders in Nederland, met uitzondering van lijnen waarop een afwijkend tarief geldt, zoals museumlijnen en de hoge snelheidslijnen;
  • geldig in alle reguliere lijnen van bus, tram, metro en waterbus, uitgezonderd de lijnen van het nachtnet.

Is studenten OV geldig in Belgie?

Als je met een studenten OV-chipkaart naar België wilt reizen, moet je er rekening mee houden dat je studenten-OV niet geldig is in het buitenland, maar wel geldig tot de grens. Als je online een ticket bij NS International koopt kun je aangeven dat je 100% vrij reizen hebt op het Nederlandse gedeelte.

Doet Studentenov het op 5 mei?

Bevrijdingsdag is een feestdag voor reizigers met het studentenreisproduct.

Kan je met studenten OV met NS International?

Binnenlands traject van internationale treinen Binnen Nederland kun je met je studentenreisproduct gratis reizen met Intercity Berlijn, Intercity Brussel en ICE International, maar niet met Thalys, Eurostar of Intercity direct. Voor meer informatie kun je terecht bij NS International.

Is Studenten OV gratis in buitenland?

In het buitenland hebt u niets aan uw studentenreisproduct. U kunt dan een ov-vergoeding krijgen in plaats van het reisproduct. De ov-vergoeding is € 104,42 in 2022.

Is OV gratis in Belgie?

Zowel in Vlaanderen (De Lijn) als in Wallonië reizen ouderen gratis. Daartoe ontvangen mensen ouder dan 65 in Vlaanderen een “Omnipas 65+”, in Wallonië dient de “carte 65+” aangevraagd worden.

Is studenten OV geldig in kerstvakantie?

Heb je een weekabonnement op je studenten ov staan? Dan reis je normaal gesproken doordeweeks gratis met het openbaar vervoer. Ook tijdens de kerstvakantie reis je met een weekabonnement doordeweeks gratis, gewoon zoals je gewend bent. Wel moet je rekening houden met de feestdagen tijdens de kerstvakantie.

Is studenten OV gratis in de kerstvakantie?

Afhankelijk van het product dat je kiest kun je als student gratis reizen in het weekend of door de week. Je krijgt dan korting op de momenten dat je niet gratis kunt reizen. Het is belangrijk om te weten dat je niet altijd gratis kunt reizen gedurende vakanties of op feestdagen met je studenten OV.

Is 5 mei een feestdag OV?

Voor de rest van Nederland is Bevrijdingsdag eens in de 5 jaar een officiële feestdag, en dit jaar dus niet. De verwarring is dan ook groot. Volgens NS heeft DUO bepaald dat 5 mei ieder jaar geldt als feestdag, het openbaar vervoer niet.