Is psychologie studeren iets voor mij?

Is psychologie studeren iets voor mij?

Psycholoog is geen beschermde titel. Dus iedereen kan zich een psycholoog noemen. Maar een klinisch psycholoog, psychotherapeut, gezondheidspsycholoog of gz-psycholoog is wel een beschermd beroep. Voor deze beroepen dien je een universitaire studie psychologie te volgen.

Wat leer je in psychologie?

Inhoud opleiding. In de bacheloropleiding Psychologie bestudeer je alle facetten van het menselijk gedrag. Het gaat daarbij om algemene kenmerken, maar ook om onderlinge verschillen. Je leert gedrag te begrijpen, voorspellen, verklaren en beïnvloeden.

Wat is psychologie voor mij?

Psychologie is een studie waarin de volgende vraag centraal staat: Waarom doen mensen wat ze doen? Het is een studie die het gedrag (in de breedste zin van het woord) van mensen bestudeert. Wat veel mensen ook niet weten is dat niet elke psycholoog een Freud of dokter Rossi is.

Waarom ik psychologie ben gaan studeren?

Psychologen willen begrijpen, verklaren, én voorspellen hoe mensen denken en waarom ze doen wat ze doen. Ze willen het niet alleen weten, maar het ook veranderen als dat nodig is. Het veld van de psychologie is heel breed.

Wat kun je doen met een diploma Psychologie?

Als psycholoog kun je ook werken als consultant bij organisatieadviesbureaus, als marktonderzoeker, personeelsmanager, beleidsmedewerker of communicatiedeskundige binnen overheid en het bedrijfsleven. Kortom: psychologen werken overal waar mensen of menselijk gedrag centraal staat.

Wat voor vakken heb je nodig voor Psychologie?

Met je havodiploma kun je je aanmelden voor Toegepaste Psychologie. Je hebt wel kennis nodig van wiskunde….Havo

  • Natuur & Gezondheid (N+G)
  • Natuur & Techniek (N+T)
  • Economie & Maatschappij (E+M)
  • Cultuur & Maatschappij (C+M) met wiskunde A of B*

Waarom kies je voor psychologie?

Wat is de rol van een psycholoog?

Algemeen genomen onderzoeken psychologen het gedrag, de gedachten en de emoties van verschillende doelgroepen. Verder helpen ze anderen hun gedrag te begrijpen en te veranderen. Zij baseren zich hiervoor op wetenschappelijke inzichten en methodes. Bovendien zijn psychologen op uiteenlopende terreinen werkzaam.