Is het veilig om naar Cyprus op vakantie te gaan?

Is het veilig om naar Cyprus op vakantie te gaan?

Het huidige reisadvies Cyprus, uitgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, geeft aan dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn voor Cyprus. Dit betekent dat je met gerust hart vakantie kunt vieren op het eiland. Er zijn geen onveilige gebieden op Cyprus.

Wat is het mooiste deel van Cyprus?

Karpas Peninsula is het mooiste stukje natuur op Cyprus. Op dit schiereiland vind je gouden stranden, ruige heuvels en daartussen enkele schilderachtige dorpjes.

Waar moet je zitten op Cyprus?

Dankzij het mediterrane klimaat is het van mei tot oktober goed vertoeven op Cyprus. Zonliefhebbers weten dan ook steeds meer de weg te vinden naar Paphos, Limassol en Ayia Napa, de bekendste badplaatsen in Zuid-Cyprus. Noord-Cyprus, dat nog in het bezit is van de Turken, kent ook mooie badplaatsen.

Wat is het mooiste strand van Cyprus?

Dat lees je in onze top 7 van mooiste stranden van Cyprus.

 1. Konnos Bay. Konnos Bay ligt in Ayia Napa, een drukbezocht toeristisch gebied aan de zuidoostkust van Cyprus.
 2. Blue Lagoon.
 3. Afroditi Beach (Rots van Aphrodite)
 4. Pissouri Beach.
 5. Coral Bay.
 6. Nissi Beach.
 7. Golden Beach.

Wat is het Griekse deel van Cyprus?

Nicosia (Grieks: Λευκωσία, Levkosía, Turks: Lefkoşa) is de hoofdstad van Cyprus, gelegen aan de rivier de Pedieos en met een inwoneraantal van 309.500 (2001-2005). Nicosia is sinds 1975 een verdeelde plaats. Het zuidelijke deel behoort tot Grieks Cyprus en het noordelijke deel tot Turks Cyprus.

Wat is typisch voor Cyprus?

Cyprus heeft een typisch Middellands zeeklimaat. De zomers zijn lang en warm en duren van mei tot oktober. En de winters zijn zacht en kort die duren van december tot en met februari. Het warmst is het in juli en augustus dan is het tot boven de 40C°.

Heb je een visum nodig voor Cyprus?

Voor Cyprus is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Cyprus heeft u geen visum nodig.

Is Cyprus groen?

De kleurcode voor Cyprus is groen. Er gelden inreisvoorwaarden om naar Cyprus te reizen.

Welke test nodig voor buitenland?

U kunt een afspraak maken bij een zelfgekozen testlocatie voor PCR-testen of antigeen(snel)testen. De kosten betaalt u zelf. U krijgt de testuitslag via een e-mail of op papier. Vraag bij het maken van een afspraak of u de uitslag kunt laten zien met CoronaCheck.

Is Cyprus islamitisch?

In 1974 werd het noordelijk deel van het eiland bezet door Turkije, sinds 1983 noemt dit deel zich de Turkse Republiek Noord-Cyprus….Cyprus.

Κυπριακή Δημοκρατία Kıbrıs Cumhuriyeti
Religie Cypriotisch-orthodox, islam
Oppervlakte 9.251 km² (0% water)
Inwoners 840.407 (2011) 1.266.676 (2020) ( 136,9/km² (2020))
Overige

Heb je een reispas nodig voor Cyprus?

Welke reisdocumenten hebt u nodig? Een geldige Belgische identiteitskaart volstaat. Om naar Noord-Cyprus, het Turkse deel van het eiland, te reizen heeft u een paspoort nodig.

Hoe lang is het vliegen naar Cyprus?

Vliegtijd naar Cyprus, afstand en vertrekdagen Met een vlucht van Amsterdam naar Cyprus, vliegt u op de luchthaven van Paphos. Dit ligt in West-Cyprus. De afstand van Nederland naar Grieks-Cyprus is zo’n 3.000 kilometer, waarbij de vliegtijd circa 4 uur is.

Waar moet je zijn op Cyprus?

Mooiste plekken Cyprus

 • De rots van Aphrodite.
 • Het gebergte.
 • De hoofdstad Nicosia.
 • Cape Greco op Cyprus.
 • Het archeologische park in Paphos.
 • De bossen en de kust bij Akamas peninsula.
 • De havenstad Kyrenia.
 • Stranden bij Ayia Napa.

Welke testen nodig om te vliegen?

Alle passagiers (van 13 jaar en ouder) die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Soms kan dat digitaal. Soms moet u een formulier downloaden, printen en invullen.

Wat valt onder noodzakelijk reizen?

Coronapandemie en reisadviezen Er kan, ondanks het negatieve reisadvies, een reden zijn dat je naar het buitenland moet reizen. Dat noemen wij essentiële of noodzakelijke reizen. Of misschien wil je toch op vakantie omdat jij dat veilig acht. Die keuze maak je zelf, reizen is een grondrecht.

https://www.youtube.com/watch?v=d6orcevNKas