Is het meegedeeld of medegedeeld?

Is het meegedeeld of medegedeeld?

Mededelen is een formeel werkwoord. Het is aan te bevelen het neutrale woord meedelen te gebruiken. De directeur heeft meegedeeld dat het bedrijf dit jaar een winstdaling verwacht.

Wat is Mededelend?

mededelen – Werkwoord 1. (ov) deelnemen, deel hebben 2. (ditr) doen vernemen ♢ Dit hebben wij nooit medegedeeld gekregen. Woordherkomst samenstelling van mede(bijwoord) en delen(werkwoord) Synoniemen [2]: berichten [2]: verhalen Verwante begrippen [2]: vertellen, [2]…

Hoe schrijf je medegedeeld?

Hoe schrijf je mededelen?

Is meegedeeld een werkwoord?

Wat is meegedeeld?

meedelen – Werkwoord 1. (ditr) een feit vertellen ♢ Wat ik jullie nog zou meedelen is dat wij morgen niet hoeven te vergaderen. ♢ Wij kregen meegedeeld dat de vergadering niet door ging.

Wat is het voltooid deelwoord van meedelen?

meedelen/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van meedelen
onbepaalde wijs kort
voltooid toekomend meegedeeld zullen hebben
onvoltooid deelwoord voltooid deelwoord
meedelend meegedeeld

Wat is een mededeling?

mededeling – Zelfstandignaamwoord 1. informatie die bekend wordt gemaakt ♢ Dames en heren, ik zou graag een korte mededeling willen doen. Woordherkomst Naamwoord van handeling van mededelen met het achtervoegsel -ing.

Hoe schrijf je mededeling?

naamw. (v.) Uitspraak: [‘medədelɪŋ] Verbuigingen: mededeling|en wat bekend wordt gemaakt Voorbeeld: `Er worden geen mededelingen gedaan over de toestand van het slachtoffer. `Synoniem: bekendmaking ingezonden mededel…

Hoe wordt een gestructureerde mededeling maken?

Een overschrijving met gestructureerde mededeling of afgekort “OGM” is een combinatie van drie groepen van 12 (respectievelijk drie, vier en vijf) cijfers, gescheiden door een schuine streep. Voor en achter de mededeling staan steeds drie plustekens of sterretjes.