Is het gevaarlijk om naar Cyprus te reizen?

Is het gevaarlijk om naar Cyprus te reizen?

Het huidige reisadvies Cyprus, uitgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, geeft aan dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn voor Cyprus. Dit betekent dat je met gerust hart vakantie kunt vieren op het eiland. Er zijn geen onveilige gebieden op Cyprus.

Is Cyprus groen?

De kleurcode voor Cyprus is groen. Er gelden inreisvoorwaarden om naar Cyprus te reizen.

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Cyprus?

Als je naar Cyprus vliegt moet je paspoort bij terugkomst in Nederland nog drie maanden geldig zijn. Je kunt dus niet ongestoord genieten als je op de dag van vertrek je paspoort checkt en deze nog maar drie weken geldig is. In dat geval moet je een nieuw paspoort aanvragen bij je gemeente.

Waarom op reis naar Cyprus?

Cyprus is in de zomermaanden een van de meest zonzekere bestemmingen van Europa. Per jaar schijnt hier maar liefst zo’n 340 dagen de zon! En met dank aan het mediterrane klimaat kun je er rekenen op lange warme zomers met vanaf eind mei uitschieters boven de 30 °C. Ideaal strandweer!

Is Paphos veilig?

Let wel op zakkenrollers op toeristische plekken. Verder is ook de hoofdstad Nicosia een veilig en ook andere toeristische plekken zoals Paphos en Ayia Napa zijn veilige bestemmingen.

Hoe lang is het vliegen naar Cyprus?

Vliegtijd naar Cyprus, afstand en vertrekdagen Met een vlucht van Amsterdam naar Cyprus, vliegt u op de luchthaven van Paphos. Dit ligt in West-Cyprus. De afstand van Nederland naar Grieks-Cyprus is zo’n 3.000 kilometer, waarbij de vliegtijd circa 4 uur is.

Is Cyprus de moeite waard?

Cyprus is een vakantiebestemming waar zon, zee, strand en cultuur hand in hand gaan. Jaarlijks trekken vele toeristen naar het zuidelijke deel van het eiland. Toch is het minder toeristische noorden, een mix van authenticiteit en rust, zeker een bezoek waard.

Wat is de mooiste plek in Cyprus?

Volgens velen is Kyrenia de mooiste stad van Cyprus. Of dat waar is durven we in twijfel te trekken, maar mooi is hij zeker. Girne is tegenwoordig het hart van het toerisme in Noord-Cyprus. Girne staat bekend om zijn uitstekende uitgaansleven, zijn prachtige en de vele bezienswaardigheden in de directe omgeving.