Is een uk rijbewijs geldig in Nederland?

Is een uk rijbewijs geldig in Nederland?

U woonde als Brit voor of op 31 januari 2020 in Nederland U kunt uw geldige Britse rijbewijs gebruiken tot en met 29 april 2021. Daarna is uw Britse rijbewijs niet meer geldig in Nederland. Wissel uw Britse rijbewijs daarom op tijd om voor een Nederlandse bij uw gemeente.

Hoe een internationaal rijbewijs aanvragen?

Het internationale rijbewijs is vanaf de uitgiftedatum drie jaar geldig. Regel je aanvraag op voorhand, want het duurt enkele dagen voor het document klaar is….Je hoeft alleen langs te gaan bij je gemeentebestuur, voorzien van:

  1. je identiteitskaart.
  2. je rijbewijs.
  3. een recente pasfoto.

Wat is het Internationaal rijbewijs?

Het Internationaal Rijbewijs is een officiële vertaling van je rijbewijs. Niet meer en niet minder. Met dit document mag je in de meeste landen een auto besturen zonder dat je daarvoor nog een plaatselijk rij-examen hoeft af te leggen. Het is een aanvulling op je normale rijbewijs en dus alleen geldig in combinatie met een Nederlands rijbewijs.

Wanneer mag u in Nederland blijven rijden met het buitenlandse rijbewijs?

U mag 185 dagen nadat u in Nederland bent komen wonen blijven rijden met uw buitenlandse rijbewijs. Daarna moet u een Nederlands rijbewijs hebben.

Is het internationale rijbewijs te koop bij de ANWB?

EEN INTERNATIONAAL RIJBEWIJS AANVRAGEN BIJ DE ANWB. Het International Rijbewijs is in Nederland te koop bij de ANWB. Dat kan je snel en eenvoudig regelen in iedere ANWB-winkel. Om er een aan te vragen heb je een geldig Nederlands rijbewijs en een recente pasfoto nodig.

Ja, wel als u in het Verenigd Koninkrijk (VK) woont en voor een kort verblijf in Nederland bent. Woont u als Brit in Nederland met een Brits rijbewijs? Dan moet u deze omwisselen voor een Nederlands rijbewijs bij uw gemeente.