Hoeveel mag je nog aflossingsvrij lenen?
Hoeveel mag je aflossingsvrij lenen? Bij de meeste geldverstrekkers mag je maximaal 50% van de waarde van de woning aflossingsvrij lenen. De rest moet je aflossen, met een annuïteiten- of lineaire hypotheek.
Wat is de looptijd van een aflossingsvrije hypotheek?
De meeste aflossingsvrije hypotheken lopen af na 30 jaar. Kortere looptijden komen ook voor. Bij sommige geldverstrekkers, zoals de Rabobank, loopt de hypotheek gewoon door en is er geen einddatum. De einddatum van je aflossingsvrije hypotheek vind je terug in de hypotheekakte en/of in de hypotheekofferte.
Is aflossingsvrij verstandig?
Als je naar de maandlasten kijkt is een aflossingsvrije hypotheek zeker aantrekkelijk: je betaalt namelijk geen aflossing. Maar op de langere termijn ben je vaak duurder uit, omdat je niet aflost op je hypotheekschuld en daardoor steeds hetzelfde bedrag aan rente blijft betalen.
Hoeveel aflossingsvrij lenen 2021?
Wanneer u in 2021 een nieuwe aflossingsvrije hypotheek wilt afsluiten, kunt u maximaal 50% van de marktwaarde van uw huis aflossingsvrij lenen. De regels rondom een aflossingsvrije hypotheek afsluiten zijn per 1 januari 2013 veranderd.
Kun je met aflossingsvrij meer lenen?
Sinds 2013 kan het zijn dat u met een aflossingsvrije hypotheek voor uw eerste woning meer kunt lenen dan met een annuïtaire of lineaire hypotheek met kortere looptijd. Door die kortere looptijd wordt u maandlast namelijk hoger, wat er weer voor zorgt dat u minder kunt lenen.
Kan aflossingsvrije hypotheek verlengd worden?
De aflossingsvrije hypotheek heeft geen einddatum en loopt dus ongewijzigd door. Dit is het meest gunstig. De aflossingsvrije hypotheek kan worden verlengd. Er moet een nieuwe hypotheek worden afgesloten.
Hoe lang is de looptijd van een hypotheek?
De looptijd van een hypotheek is meestal 30 jaar. Zo wordt de aflossing van de hypotheek verspreid over een lange tijd. Hoe langer de looptijd hoe lager de hypotheeklasten per maand.
Hoeveel aflossingsvrij bij oversluiten?
Volgens de wet mag je een aflossingsvrije hypotheek gewoon oversluiten naar een andere bank. Banken zijn hier niet zo happig op. Zij houden de regel aan dat ze maximaal 50% van de huidige woningwaarde aflossingsvrij willen financieren.