Hoeveel gas voor 1 liter water?

Hoeveel gas voor 1 liter water?

Om water te verwarmen is een bepaalde hoeveelheid energie nodig. Deze hoeveelheid heet de energie-inhoud van het water en is gelijk aan 4,2 kJ per liter water en per graad temperatuurverschil. Hoe meer water verwarmd moet worden en hoe hoger de temperatuur des te groter is de energie-inhoud.

Hoeveel gas heb je nodig om water te verwarmen?

Gasverbruik voor het douchen Het opwarmen van 1000 liter water kost ca. 4 m3. Voor een gemiddelde douchebeurt van 5 min (50 liter water) heb 0,2 m3 gas nodig.

Hoeveel m3 gas verwarming per uur?

Tijdens strenge vorst verbruikt de gemiddelde cv-ketel circa twee kubieke meter aardgas per uur, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer € 2,- per uur aan stookkosten. Een warme woning is bij vrieskou dus een luxe.

Wat is de calorische waarde van aardgas?

De calorische waarde is de hoeveelheid warmte die uit een kubieke meter (m3) aardgas te halen valt. Het wordt ook wel de verbrandingswaarde genoemd. De waarde van het gas wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid warmte die vrijkomt bij verbranding.

Hoe wordt aardgas gebruikt voor elektriciteit?

Aardgas wordt ook gebruikt voor het opwekken van elektriciteit. De meest gebruikte methode – om energie met aardgas op te wekken – is door verbranding. Bij de verbranding van aardgas komt warmte vrij. Deze warmte zet water om in stoom en de stoom brengt een turbine in beweging.

Wat is de bovenwaarde van een aardgas?

Hierdoor is de bovenwaarde altijd hoger dan de onderwaarde. De calorische bovenwaarde wordt berekend via de volgende formule: bovenwaarde = onderwaarde + condensatiewarmte. De bovenwaarde voor gemiddeld Nederlands aardgas is 35,17 MJ/m3.

Wanneer is de ontdekking van aardgas in onze bodem?

Het is 22 juli 1959. Op het land van boer Boon uit Kolham in Noord-Groningen wordt op 2.600 meter diepte bij een proefboring aardgas gevonden. Later blijkt deze vondst deel uit te maken van het grootste gasveld van Europa: het Groningen-veld. De ontdekking van aardgas in onze bodem zorgt voor een omwenteling in de Nederlandse energiehuishouding.