Hoeveel campers zijn er in Europa?

Hoeveel campers zijn er in Europa?

Europa telt ruim 5,4 miljoen caravans en campers waarvan dus 1 op de 10 met een Nederlands kenteken.

Hoeveel caravans en campers in Nederland?

Het caravanbezit is sinds enkele maanden echter weer aan een opvallende opmars bezig, waardoor het totaal van caravans en campers op 1 juli op een absoluut recordniveau van 570.872 lag. Dat betekent dat er in coronatijd vele duizenden nieuwe caravan- en camperbezitters bij zijn gekomen.

Welk land heeft de meeste caravans?

Ze worden wel in de VS gebouwd met Amerikaanse techniek. In de VS zijn met 250.000 caravans drie keer zoveel caravans verkocht als in heel Europa. En dat door minder Amerikanen dan Europeanen. Reken we het terug per persoon dan worden er in Noord Amerika twee keer zoveel nieuwe caravans verkocht dan in Nederland!

Hoeveel mensen hebben een caravan?

In Nederland hebben 558.000 meerpersoonshuishoudens een caravan of camper. Dat is 11,4 procent, oftewel één op de negen van alle meerpersoonshuishoudens. Kampeerkampioenen zijn de Drenten: een op de vijf Drentse gezinnen heeft een caravan of kampeerauto.

Hoeveel caravans in Nederland 2021?

Het aantal nieuwe caravans bedroeg vorig jaar 8.549, dat was 23 procent meer dan in 2020 en het hoogste niveau van de laatste 10 jaar. In totaal stonden er op 1 januari 2021 in Nederland 576.427 caravans en campers geregistreerd.

Hoeveel procent van de Nederlanders heeft een caravan?

Uit een analyse van RDC-cijfers door BOVAG blijkt dat 11,4 procent – oftewel 1 op 9 – van de meerpersoonshuishoudens in Nederland een caravan of camper in bezit heeft.

Hoeveel caravans telt Nederland ongeveer?

Volgens de officiële cijfers van brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) telt ons land bij aanvang van de zomervakanties voor het eerst meer dan 550.000 caravans en campers. Op peildatum 1 juli 2018 stonden de tellers op 437.442 caravans en 115.359 kampeerauto’s.

Hoeveel campers in Nederland 2020?

In totaal staan er nu in Nederland 142 duizend campers geregistreerd bij zowel particulieren als bedrijven, blijkt uit cijfers van de Bovag en het onderzoeksbureau RDC. Begin 2020 stond het totale aantal nog op 120 duizend. Het aantal campers dat op naam van een particulier staat geregistreerd is 137 duizend.

Hoeveel mensen wonen in een camper?

Een op de twintig Nederlanders woont in een recreatiewoning, caravan, woonwagen, woonboot, varend schip, bedrijfspand of camper, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een kleine groep dus, en de groep camperaars is nog kleiner. Hoe groot precies, weet het CBS niet.

Hoeveel caravans zijn er in Nederland?

Hoeveel caravans verkocht?

Recordaantal caravans en campers verkocht in eerste vijf maanden van 2021. Er is tot en met mei al een recordaantal van 20.141 nieuwe en tweedehands caravans en campers verkocht, melden transportorganisaties BOVAG en RDC. Dat zijn er 42 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.