Hoeveel Armeniers in Nederland?

Hoeveel Armeniërs in Nederland?

Er zijn tussen de 7 en 10 miljoen Armenen, daarvan wonen er maar 3 miljoen in Armenië zelf. Het overgrote deel woont verspreid over Rusland, Europa en Amerika. In Nederland leven ongeveer twintigduizend mensen met een Armeense achtergrond. Zoals Marina Ohanjanyan.

Waar hoort Armenië bij?

Geografisch gezien behoort het land tot Azië, maar in culturele en historische zin beschouwt het zich als behorend tot Europa en noemt zich (net als Georgië) een Europees land. Armenië is sinds 2001 lid van de Raad van Europa. Het land grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije.

Wat is belangrijk in Bulgarije?

Sofia is de hoofdstad en met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna en Boergas (de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee), Plovdiv en Roese.

Wat ligt naast Bulgarije?

Bulgarije (Engels: Bulgaria, Bulgaars: България, Balgarija) is een land in Europa dat grenst aan Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. De hoofdstad van Bulgarije is Sofia. Een aantal grote steden in Bulgarije zijn: Plovdiv, Varna, Burgas (Boergas), Dobritsj en Pleven.

Is Armenië Europa of Azië?

Eenzelfde verhaal is van toepassing op Armenië, dat eveneens geheel in Azië ligt, maar lid is van de Raad van Europa en cultureel ook meer Europees is.

Welk gebergte deelt Bulgarije in tweeën?

Het Balkangebergte of de Balkan (Bulgaars: Стара планина, Stara Planina) is een gebergte op het gelijknamige schiereiland, dat Bulgarije in west-oostrichting in tweeën deelt. Het gebergte is circa 600 km lang. De Botev is met 2376 m de hoogste top in het gebergte.

Wat zijn de buurlanden van Bulgarije?

De Republiek Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa. Het land grenst aan Roemeniė, Serviė, Noord-Macedoniė, Griekenland en Turkije. Bulgarije is op 1 januari 2007 lid geworden van de Europese Unie.