Hoelang duurt de uitslag uitstrijkje?

Hoelang duurt de uitslag uitstrijkje?

Binnen 4 weken krijgt u een brief thuis met de uitslag van uw uitstrijkje. Uw huisarts krijgt de uitslag ook. Als er ongewone (afwijkende) cellen zijn gevonden, belt de huisarts u soms al voordat u de brief krijgt.

Kan je een uitstrijkje zelf doen?

De zelfafnameset is er voor vrouwen die het moeilijk vinden om een uitstrijkje te laten maken bij de huisarts. Met een zelfafnameset kunt u zich laten testen op het humaan papillomavirus (HPV). Met de zelfafnameset kunt u niet testen of u ook ongewone (afwijkende) cellen in uw baarmoederhals heeft.

Hoe gaat het maken van een uitstrijkje?

Hoe verloopt een uitstrijkje? De arts opent met een speculum (spreider/eendenbek) de vagina en de baarmoederhals. De arts strijkt met een borsteltje wat oppervlakkige cellen van de baarmoederhals af. Deze cellen worden microscopisch door de patholoog in het laboratorium onderzocht.

Waarom duurt de uitslag van een uitstrijkje zo lang?

Soms is het uitstrijkje niet goed te beoordelen. Er zijn dan bijvoorbeeld geen baarmoederhalscellen te zien. Of er zit teveel bloed in het uitstrijkje. Dan moet het uitstrijkje na zes weken worden herhaald.

Hoe lang moet een uitstrijkje op kweek?

Voorlopige rapportage van positieve preparaten van materialen en kweken vindt plaats volgens vastgestelde procedures waardoor de doorlooptijd tot het eerste resultaat van het onderzoek veelal binnen 1-2 dagen is.

Hoe snel uitslag uitstrijkje ziekenhuis?

Het biopt wordt in het laboratorium door een arts (patholoog) onderzocht. De uitslag is meestal binnen twee weken bekend. De gynaecoloog bespreekt met u hoe u de uitslag hoort: telefonisch, schriftelijk of tijdens een vervolgbezoek.

Hoe lang duurt iets op kweek zetten?

Urine en sputum kweek Van sputum opgestuurd in eswab kan geen volledige diagnostiek uitgevoerd worden. Van urine en sputum wordt standaard een grampreparaat gemaakt. Uitslagen van banale kweken zijn 3 dagen na binnenkomst bekend.

Wat is Squameuze Metaplasie?

Squameuze cellen worden ook plaveiselcellen of malpighiaanse cellen genoemd. Een kanker die ontstaat in een squameuze cel wordt vaak ook epidermoïde kanker genoemd.