Hoe wordt loonnorm berekend?

Hoe wordt loonnorm berekend?

In principe tellen alle traditionele loonsverhogingen mee voor de berekening van de loonnorm. Maar bepaalde loonelementen vallen er sowieso buiten. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen (de zogenaamde cao 90-bonus) en de winstpremie.

Wie bepaalt loonsverhoging?

Het recht op verhoging van het salaris is niet bij wet geregeld. Maar als jouw bedrijf onder een verplichte cao valt, is de kans groot dat daarin wel afspraken over loonsverhoging staan. Veel cao’s schrijven voor met welk percentage je de loonschalen moet aanpassen en op welke datum dit moet gebeuren.

Hoeveel Inhaalrustdagen?

Aantal en data van de inhaalrustdagen Commentaar: de rustdagen voor 2021 zijn 6, 7, 8 en 9 april, 2 en 3 november. Daarnaast worden voor 2021 inhaalrustdagen wegens arbeidsduurvermindering toegekend ingevolge de cao van 9 januari 2020: 12 november, 24, 28, 29, 30 en 31 december.

Wat is een baremieke verhogingen?

Volgens de wet moet men onder een baremieke verhoging verstaan: “de bestaande loonsverhoging wegens dienstanciënniteit, leeftijd, normale bevorderingen of individuele categorieveranderingen, bij CAO vastgelegd” (wet 26.07.1996). In deze definitie wordt er inderdaad gesproken van een CAO.

Wie bepaald de loonnorm?

De procedure die moet leiden tot het vastleggen van de loonnorm bestaat erin dat de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) om de twee jaar tegen het einde van het jaar voor de aanvang van de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord, een verslag opstelt over de maximaal beschikbare marges voor de …

Hoe bereken je Inhaalrust?

Principe: inhaalrust De inhaalrust moet per volledige dag worden toegekend (één dag is gelijk aan 8 uren) en opgenomen worden op een dag waarop de werknemer normaal had moeten werken (effectieve rust).

Wat is betaalde Inhaalrust?

Inhaalrust en toeslag voor werknemers Je kunt ter compensatie van overuren inhaalrust toekennen. Dat is extra verlof, op een dag waarop je medewerker normaalgezien zou moeten werken. Inhaalrust moet je altijd toekennen in dezelfde referteperiode als die waarin de overuren zijn gepresteerd.