Hoe wordt de bewoonbare oppervlakte berekend?

Hoe wordt de bewoonbare oppervlakte berekend?

Hoe bereken je de bewoonbare oppervlakte? Om de oppervlakte van een ruimte te berekenen, vermenigvuldig je simpelweg de breedte met de lengte. Dit geldt zowel voor de bewoonbare ruimtes als de extra ruimtes binnen, de externe bergruimte en de gebouwgebonden buitenruimte.

Wat is de bewoonbare oppervlakte van een huis?

De woonoppervlakte is het aantal vierkante meters van het eigendom dat effectief bewoonbaar is. Alle ruimtes binnen de woning worden meegerekend, maar de tuin, oprit en andere buitenruimtes tellen niet mee in de woonoppervlakte.

Is een garage bewoonbare oppervlakte?

Wat valt er zeker niet onder bewoonbare oppervlakte? Het gaat dus om alle ruimtes die effectief gebruikt kunnen worden (vb. ingerichte zolder als slaapkamer, berging, hobbykamer, kelder, garage…). Die ruimtes maken deel uit van de totale bewoonbare oppervlakte.

Hoe wordt De oppervlakte gemeten?

De woonoppervlakte wordt binnenmaats gemeten. Dit houdt in dat gemeten mag worden van binnenmuur tot binnenmuur (de buitenmuurdikte wordt buiten beschouwing gelaten). Bij schuine daken mag de oppervlakte als woonoppervlakte berekend worden vanaf 1,50 m. hoogte. Overige inpandige ruimte hebben geen woonfunctie.

Wat is de netto-vloeroppervlakte van een ruimte?

Netto-vloeroppervlakte (NVO) NVO van een ruimte, dan wel de som van de netto-vloeroppervlakten van meerdere ruimten, gemeten op vloerniveau tussen de begrensde opgaande scheidingsconstructie van de afzonderlijke daartoe behorende ruimte (n).

Wat is een woonoppervlakte berekenen?

Voor het berekenen van de woonoppervlakte gaat funda uit van binnenmaatse metingen (van muur tot muur) van vertrekken met een duidelijke woonfunctie. Dit wordt ook wel de netto woonoppervlakte genoemd. Makelaars horen zich bij het berekenen van de woonoppervlakte van een huis te beperken tot de netto woonoppervlakte.

Wat is de brutovloeroppervlakte?

Bij de bepalen van de bruto-vloeroppervlakte wordt de oppervlakte berekend op basis van de buitenmaten. Als de herbouwwaarde van een woning wordt getaxeerd voor de brandverzekering, dan zal de taxateur zich baseren op de ‘bruto-inhoud’ en dus ook uitgaan van de buitenmaten. Dat begrip BVO is nuttig voor het bepalen van bouwkosten en herbouwkosten.