Hoe werkt Gosharing?

Hoe werkt Gosharing?

Een Go Sharing scooter werkt in principe hetzelfde als een Felyx. Het verschilt alleen per plaats waar je op een bepaalde e-scooter kan rijden. Zo heb je in Breda wel een Go Sharing scooter, maar zijn er geen Felyx scooters te verhuren. Ook liggen de tarieven van GO Sharing iets lager dan bij Felyx.

Heb je rijbewijs nodig voor Go fiets?

Voor het besturen van de Easy Go scootmobielfiets is geen (bromfiets)rijbewijs nodig, wel moet u minstens 16 jaar zijn om een voertuig te besturen dat harder kan rijden dan 10 km/h. De Easy Go kan 15 km/h.

Hoeveel helmen Go scooter?

Bestuurders van de snellere deelscooters zijn verplicht om een helm te dragen. Daarom zijn de 45 km/uur scooters uitgerust met een via de app te openen topkoffer met daarin twee helmen en haarnetjes.

Hoeveel kost een go scooter?

Voordeel Go Sharing: Zonder pakket kosten de Go Sharing deelscooters €0,29 per minuut, maar met een pakket wordt het huren een stuk goedkoper. Hoe groter het pakket, hoe goedkoper je per minuut kan rijden. De prijzen zijn met pakket: €0,27, €0,25 of zelfs €0,23 per minuut.

Hoe werkt Go scooter app?

Met de GO Sharing app vind je e-bikes en e-scooters bij jouw in de buurt. Ontdek jouw stad op een leuke en snelle manier. – Geen last meer van files en je kunt overal parkeren. Wanneer je de app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, kun je alle beschikbare GO Sharing voertuigen in de app vinden.

Hoe werkt Go fiets?

Zo werkt het gebruik van een Go Sharing e-bike: Reserveer je e-bike en volg de kaart om hem te vinden. Je hebt 15 minuten om bij het voertuig te komen. Als je je e-bike hebt gevonden, check je ‘m eerst op eventuele schades en geef je deze door via het uitroepteken (!) in de app.

Hoelang moet je rijbewijs hebben voor Go?

De Eindhovense politie waarschuwde donderdagavond op Facebook voor strenge controles van de opvallende groene scooters. Wie de scooter wil gebruiken, moet minimaal 16 jaar oud zijn en een geldig AM (scooter)rijbewijs of een geldig B (auto)rijbewijs hebben.

Wat kost een go fiets?

‘ Pouwels voegt eraan toe dat vooral de elektrische stepjes voor overlast zorgen. ‘Die bieden wij niet aan. De scooters en e-bikes worden vooral gebruikt voor het woon-werkverkeer, waar wij ook op inzetten. ‘ Voor een elektrische scooter betaal je vanaf 23 cent per minuut, voor een fiets vanaf 18 cent per minuut.

Hoeveel scooters heeft GO Sharing?

Per april 2021 is GO Sharing in ruim 30 Nederlandse regio’s actief en is het buiten Nederland gestart in België (Antwerpen & Brussel), Duitsland (Saarbrücken), Oostenrijk (Wenen), Turkije (Istanbul) en Italië (Rome, Turijn, Milaan & Florence. Het bedrijf heeft meer dan 10.000 deelscooters tot zijn beschikking.

Hoe hard mag een go scooter?

E-car – Registration. E-moped – 45KM/H.

Wat kost een go scooter per uur?

Er is ook plek voor een passagier achterop de scooter. Per minuut gebruik van de scooter betaal je 29 cent. Als je het eigen risico van 500 euro wilt afkopen, betaal je 5 cent extra per minuut. Er zijn ook voordeelpakketten te koop waarbij de prijs per minuut vier of zes cent lager is.

Wat kost Gosharing?

Hoe zet je Go scooter aan?

Linkerhand aan het stuur en rechterhand op de beugel Al onze elektrische scooters zijn uitgerust met een standaard die onder de scooter bevestigd is. Als je de scooter van de standaard af wilt halen, kun je het beste je voet voor de standaard zetten en de scooter aan het stuur naar voren duwen.

Hoeveel kost parkeren Go scooter?

Hoeveel kost het gebruik van een GO Sharing scooter? Een registratie en het reserveren van een scooter zijn gratis, de gebruiker betaalt vanaf het moment dat de scooter start. Per minuut rijden zonder een abonnement kost €0.29 per minuut, parkeren kost €0.05 per minuut.

Wat kost Deelscooter?

Een gebruiker betaalt 30 cent per minuut om door de stad te rijden met een deelscooter en 10 cent om te parkeren binnen en buiten het servicegebied. Ook is Felyx bezig met een nieuw initiatief.

Hoeveel kost Go auto?

Deelnemen kan vanaf 23 jaar. Het starttarief is 4,99 euro en vervolgens betalen gebruikers 0,30 euro per minuut. De elektrische deelauto’s krijgen vaste plekken in steden. Voor een aantal van deze zogenaamde ‘Mobility Hubs’ werkt GO Sharing samen met Q-Park.

Wat heb je nodig voor een Go scooter?

Wie mag een e-scooter huren?

  • Je hebt een rijbewijs. Je hebt een geldig rijbewijs B of AM. Bij felyx moet je je rijbewijs minimaal een jaar hebben.
  • Je bent minimaal 18 jaar (Check en felyx) of minimaal 16 jaar (GO Sharing).

Waar kan je Go scooters parkeren?

Je mag direct naast een fietsenrek parkeren, op een scooterparkeerplaats en op een stoep die breed genoeg is voor een scooter en een kinderwagen. Hierbij zet je de scooter zover mogelijk tegen de muur aan.

Hoe Parkeer je scooter?

In principe zijn de parkeerregels voor een scooter gelijk aan die van een fiets. Een ideale parkeerplek is daar waar fietsbeugels aanwezig zijn. Let op verkeersborden die aangeven of je je (deel)scooter ergens juist wel of niet mag parkeren. Sommige steden hebben afwijkende regels.