Hoe werkt een Oliegevulde kachel?

Hoe werkt een Oliegevulde kachel?

De oliegevulde radiatorkachel werkt door convectie én stralingswarmte. In de radiator zit olie die rond beweegt: de warme olie stijgt, de koude olie daalt. Doordat de olie verwarmd wordt treed er convectie op (het opwarmen van de lucht), maar straalt er ook warmte uit via de verwarming zelf.

Waarom Oliegevulde radiator?

Door de hogere inertie van de olie gevulde radiator wordt de warmte uitstekend behouden. Daardoor geeft de radiator langer een gelijkmatige en comfortabele warmte af voor een stabiele kamertemperatuur. Omdat traditionele elektrische alternatieven zoals convectoren de lucht rechtstreeks verwarmen, verbranden ze stof.

Wat is de beste Oliegevulde radiator?

De beste oliegevulde radiator is volgens ons de Emerio HO-110712. Dit is een witte olieradiator met een vermogen van 2.500 watt. Deze olieradiator komt op wieltjes en is geschikt voor het verwarmen van ruimtes met een oppervlakte tot 22 m².

Hoeveel verbruik een elektrische Olieradiator?

Voor elektriciteit betaal je op dit moment € 0,20 per kWh (1000 watt). Wanneer je een elektrische kachel van 1000W een uur aanzet, kost dit je dus slechts € 0,20 per uur aan verbruik! Een gemiddelde elektrische kachel heeft een verbruik van 2000W.

Waarom een Oliegevulde radiator?

Welke type elektrische kachel is het zuinigst?

Welke elektrische kachel is het zuinigst in gebruik? Infraroodverwarming is de zuinigste elektrische kachel. Doordat de warmte van een infraroodpaneel direct voelbaar is op de huid, is er minder wattage nodig om te verwarmen. Minder wattage is minder verbruik, dus is dit type elektrische kachel het zuinigst.

Hoelang gaat een Olieradiator mee?

Functionele cookies

Domein Naam Levensduur
hub.bnnvara.nl gmid 1 jaar 1 dag
hub.bnnvara.nl hasGmid 6 maanden
hub.bnnvara.nl ucid 1 jaar 1 dag
*.bnnvara.nl balancer://[cluster] Tot einde sessie