Hoe vissen met Paternoster?

Hoe vissen met Paternoster?

Je laat je paternoster gecontroleerd zakken, vaak voel je tijdens het afzinken al aanbeten. Als je de bodem bereikt hebt, vis je de paternoster met korte tikken weer omhoog. Onthoud op welke diepte je ongeveer de aanbeten krijgt, dan hoef je de keer erna niet helemaal naar de bodem te zakken!

Hoe lang moet een feeder onderlijn zijn?

Zoals reeds gezegd is 60 cm een veelgebruikte lengte. Krijgt u tijdens het feederen veel missers of bijt de vis erg voorzichtig, dan is het handig om een langere onderlijn te gebruiken (80 à 100 cm). Is de vis gulzig en wordt de haak steeds geslikt, gebruik dan een kortere onderlijn (30 cm).

Welk gewicht Voerkorf?

– Op kleinere en niet stromende wateren gebruik je een snelle ronde open gaas voerkorf met een gewicht van 40 tot 50 gram. – Bij licht, stromend water of bij middelmatige diepte gebruik je een ronde korf met een gewicht van 70 tot 80 gram.

Hoe bootvissen?

De beste visstekken vind je bij beschutte plekken als een brug, steiger of vlonder. Werp wat lokvoer in het water om de vissen aan te trekken. Bevestig een dobber en vishaak aan het einde van je lijn, hang aas aan de haak en gooi je hengel uit. Geluid schrikt vissen af, dus wees stil tijdens het vissen.

Hoe vang ik dorade?

“Er moet wel een beetje stroming staan wil de dorade actief azen.” Tijdens de kentering van het tij is het daarentegen platvis wat de klok slaat: diverse mooie scharren en schollen laten zich foppen aan het aas op de kleine karperhaken.

Wat is een goede Feederlijn?

De beste feederlijn Een combinatie van een gevlochten lijn met een nylon voorslag biedt het beste van twee werelden. De voorslag zijn enkele meters nylon (6 tot 10 meter). Deze knoop je aan je gevlochten lijn vast op je feedermolen en vervolgens maak je daar de montage vast aan de nylon lijn.

Welke Feedertop gebruiken?

Welke feedertop je dient te gebruiken is afhankelijk van het water waar op je wilt gaan vissen en de voerkorf die je gaat gebruiken. De te gebruiken voerkorf wordt op zijn beurt weer met name bepaalt door je strategie en het soort water.