Hoe vaak kun je cardioversie doen?
Bij cardioversie wordt een te snel hartritme omgezet in een normaal ritme. Dit kan via een elektrische schok of via medicatie. Deze behandeling geeft geen schade voor het hart en kan onbeperkt worden toegepast. Dit is uiteraard niet wenselijk en belastend voor de patient.
Hoe voel je je na een cardioversie?
Na de behandeling is het mogelijk dat er irritatie of roodheid lichte brandwondjes op de borsthuid ontstaan, op de plek waar de stroomstoot is toegediend. Een cardioversie is niet gevaarlijk ook al lijkt de situatie beangstigend.
Wat als cardioversie niet helpt?
Indien de ritmestoornis niet verdwijnt, kan een tweede en eventueel een derde shock toegediend worden. De energie wordt dan steeds verhoogd. Het komt voor dat een cardioversie niet lukt. In dat geval zal de cardioloog beslissen wat de beste behandeling is voor u ritmestoornis (medicatie of bijvoorbeeld een ablatie).
Hoe vaak kun je hart resetten?
Na de cardioversie Dan doet de cardioloog de cardioversie opnieuw. Dit gebeurt maximaal 4 keer. Als de cardioversie succesvol is verlopen, mag je meestal dezelfde dag naar huis. Je mag alleen nog niet zelf autorijden.
Kan een hartritmestoornis terugkomen?
Als de hartritmestoornis goed te behandelen is, heb je er weinig of soms zelfs geen klachten van. Maar bij sommige mensen komen de klachten steeds terug of zijn erg lastig.
Hoelang blijven na cardioversie?
Na de behandeling kunt u last hebben van gevoelige plekken op de huid. Soms is er sprake van spierpijn. Deze klachten verdwijnen binnen enkele dagen. Als u goed wakker bent, krijgt u voordat u naar huis gaat nog een broodmaaltijd.
Waarom hart resetten?
Elektrische cardioversieu kunt hiervoor terecht bij Hartcentrum. Bij een hartritmestoornis is de hartslag onregelmatig en/of te snel. Het hart functioneert dan minder goed. Met een elektrische cardioversie (ECV) proberen we het ritme van het hart te herstellen door een elektrische schok.