Hoe te liggen bij bekkeninstabiliteit?

Hoe te liggen bij bekkeninstabiliteit?

Extra kussen Bij vrouwen met bekkengordelpijn is de beste slaaphouding zeer individueel. Een extra kussen kan helpen een goede slaaphouding te creëren (en zo de pijn te verminderen). Zo kan je met een kussen tussen de (geplooide) knieën slapen of met een kussen tegen de rug (bij zijlig) of onder de knieën (bij ruglig).

Hoe bekkenpijn verlichten?

Wanneer je last hebt van bekkenpijn kun je een bekkenfysiotherapeut raadplegen, maar je kunt zelf veel doen om de klachten van bekkenpijn te verminderen. Als je ’s avonds last hebt van een vermoeide onderrug, dan kan een warme douche, een massage of een rode lamp verlichting geven.

Welke sport is goed voor bekkeninstabiliteit?

Vraag jij jezelf af of sporten met bekkeninstabiliteit geoorloofd is? Goed nieuws, je kan gewoon blijven sporten met bekkeninstabiliteit. Trainen binnen de pijngrens blijft goed mogelijk. Voldoende beweging en gezonde voeding is nodig om de spieren kracht bij te brengen.

Hoe lang duurt bekkenpijn?

Dat duurt meestal enige maanden, in uitzonderingsgevallen meer dan een halfjaar. Ook de ernstiger klachten over bekkeninstabiliteit verdwijnen bij de overgrote meerderheid van de vrouwen uiteindelijk wel. Dit duurt vaak lang: gemiddeld een halfjaar, soms langer.

Wat voel je bij bekkenpijn?

Bij bekkenpijn ervaart u pijn in de onderrug, stuitje, bovenbeen, liezen en/of het schaambeen. De pijn kan variëren van licht tot hevig. Bij plotselinge bewegingen of als u na een periode van inactiviteit weer gaat bewegen kan de pijn verergeren.

Wat gebeurt er met je bekken tijdens zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap verweekt het weefsel in de gewrichten van het bekken. Dat komt omdat er mogelijk meer vocht wordt aagemaakt in de drie bekkengewrichten en de gewrichtsbanden. Hierdoor kan de stand van je SI-gewrichten veranderen.

Wat te doen bij bekkenpijn tijdens zwangerschap?

Het belangrijkste advies bij bekkenpijn is altijd: breng belasting en belastbaarheid met elkaar in evenwicht! Wissel periodes van (lichamelijke) activiteiten altijd af met periodes van rust. Weet dat de lage rug en bekken alleen tot rust komen wanneer je ligt! Ga dus een paar keer per dag een kwartiertje liggen.