Hoe stop je een buurtbus?

Hoe stop je een buurtbus?

Nadat U op uw plaats zit doet U de veiligheidsgordel om. Dit is wettelijk verplicht. Indien U bij de volgende halte wilt uitstappen drukt U op de stopknop of U geeft de chauffeur tijdig aan waar U wilt uitstappen. Bij het uitstappen checkt U weer uit met uw OV-chipkaart, dalurendagkaart of 1-ritkaart.

Hoeveel personen in buurtbus?

De buurtbussen rijden net als de reguliere bus volgens een vaste dienstregeling een route langs een aantal haltes. Twee belangrijke verschillen zijn: Het is een kleinere bus met plek voor maximaal 8 personen. ​Rolstoelgebruikers kunnen niet reizen met de buurtbussen.

Kun je met OV in buurtbus?

De Buurtbus is een kleinere bus die volgens een vaste route en dienstregeling rijdt. De chauffeurs zijn vrijwilligers. Bij de chauffeur kun je een Buurtbuskaartje kopen. Je kunt niet met een OV-chipkaart reizen in de Buurtbus.

Hoeveel mensen kunnen in een normale bus?

De standaard bussen hebben een capaciteit van 19 t/m 63 zitplaatsen, de dubbeldekkers hebben maximaal 90 zitplaatsen.

Kun je pinnen in de buurtbus?

In al onze bussen in Nederland is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Dat doen we om de sociale veiligheid in de bus te vergroten voor onze medewerkers en onze reizigers. Wil je toch een kaartje kopen met contant geld? Dat kan bij één van de verkooppunten buiten de bus.

Wat kost de buurtbus?

Het tarief is gelijk aan dat van alle stads- en streekbussen in Noord-Brabant, te weten: een basistarief van € 1,01 plus 18,1 cent per gereisde kilometer. Kinderen van 4 t/m 11 jaar en jongeren van 12 t/m 18 jaar en 65+ krijgen automatisch 34% korting mits zij reizen met hun persoonlijke OV-chipkaart (= met pasfoto).

Hoe betaal ik in de buurtbus?

Vanaf nu beschikken alle bussen over een betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin of creditcard. Ook zonder OV-chipkaart kun je dus gemakkelijk reizen met de bus.

Hoeveel mensen kunnen in een touringbus?