Hoe maak je bierflesjes steriel?

Hoe maak je bierflesjes steriel?

In de autoclaaf wordt het te steriliseren materiaal gedurende 20 minuten bij 1.1 kg/cm stoomdruk (121 °C) verhit. Alle levende organismen worden hierbij gedood. Thuis kan je een snelkookpan heel goed gebruiken als autoclaaf. Vul de pan met een bodempje (drie centimeter) water.

Wat wordt er gedaan met lege bierflesjes?

In de supermarkt kun je je lege flessen inleveren in een speciale automaat. Daarna gaan ze naar een retourencentrum waardoor ze worden gesorteerd, schoongemaakt of soms omgesmolten.

Hoe kun je zien hoevaak een bierflesje is gebruikt?

De bobbeltjes geven de maker van de flesjes een herkenningsteken. Elke batch flesjes die gemaakt wordt krijgen elk een uniek herkenningsteken. Het maken van flesjes gaat op een hoog tempo en in een minuut kan een flesjesmachine zeker 500 flessen produceren.

Hoe maak je bierflesjes schoon?

Hiervoor gebruiken we het middel Puro Oxi, wat uitstekend dient om te reinigen. We maken een grote bak met warm water, paar lepels Puro Oxi erin, en dan boenen met een flessenborstel. Wederom de flesjes ondersteboven laten drogen en ze zijn klaar voor het bottelen.

Wat is Puro Oxi?

De milieuvriendelijke reiniger voor alle licht vervuilde materialen en flessen. Hoeft te worden nagespoeld Hoeft NIET te worden nagespoeld ! Dankzij de actieve zuurstof is een hygiënische reiniging mogelijk in één behandeling met een korte contacttijd. Dosering : 4 g per liter warm tot heet water.

Hoe werkt een lege flessenautomaat?

De machine herkent de vorm (er zit een foutmarge op voor het geval er een deuk in je fles zit), scant nog even de barcode (als die erop zit) en gooit hem dan naar achter, waar medewerkers de boel sorteren. Maar in tegenstelling tot de glazen flesjes worden de plastic flessen vrijwel nooit hergebruikt.

Hoe Recycle je plastic flessen?

Grote plastic flessen en kleine plastic flesjes met statiegeld kunt u inleveren bij:

  1. supermarkten en winkels die plastic flessen verkopen;
  2. tankstations langs de snelweg;
  3. evenementenlocaties en sportclubs;
  4. NS-stations. Dit kan vanaf halverwege 2022.

Hoe groot is een bierflesje?

Beschrijving

Afmetingen en gewicht per flesje:
Gewicht 0,3 kg
Hoogte 23,8 cm
Breedte 6,1 cm