Hoe maak ik een stopmotion film?

Hoe maak ik een stopmotion film?

Bij een stop motion filmpje maak je heel veel foto’s, dan verander je iets heel kleins aan de opstelling en maak je weer een foto. Deze foto’s plak je achter elkaar en dan heb je een filmpje gemaakt! Het is niet makkelijk, maar wel heel gaaf!

Welke app voor stopmotion?

Stopmotion filmpjes maken in de kleuterklas

  • Stopmotion app voor iPad: iMotion – gratis met in-app aankopen. https://itunes.apple.com/nl/app/imotion-hd/id421365625?
  • Stopmotion app voor Android: Stopmotion Studio – gratis met in-app aankopen.
  • Stopmotion app voor Windows: Stopmotion Studio – gratis met in-app aankopen.

Wat heb je nodig voor een stopmotion?

Benodigdheden

  • Tablet of mobiele telefoon;
  • Stop motion app, bijvoorbeeld: Stop Motion Studio (Android) of iMotion (iPhone;
  • Statief voor de tablet of telefoon.
  • Een zelf bedacht verhaal.
  • Materiaal om je stop motion van te maken: LEGO, papier, poppen, fruit, kleurpotloden of iets anders.

Hoe werkt methode stop motion?

Stop Motion is een andere vorm van animatie dan hoe Dag Spin is gemaakt. Bij StopMotion neem je direct op met de camera en verplaats je voorwerpen (/klei/etc) voor de camera. Dag Spin is getekend en heet Cell Animatie. De cells worden pas later ingescand en in de goede volgorde achter elkaar gezet op film of digitaal.

Hoeveel foto’s stopmotion?

Een animatie heeft minimaal 12 frames per seconde. Dat betekent 12 foto’s per seconde. Voor 1 minuut animatie heb je dus 720 foto’s nodig!

Hoeveel frames per second stop motion?

Om een goed vloeiend beeld te krijgen, heeft men 24 frames per seconde nodig en is het essentieel dat de camera stilstaat, maar men kan de camera een heel klein beetje verschuiven zodat het lijkt of er met een bewegend standpunt wordt gefilmd.

Hoeveel frames per seconde animatie?

Een animatie heeft minimaal 12 frames per seconde. Dat betekent 12 foto’s per seconde. Voor 1 minuut animatie heb je dus 720 foto’s nodig! Als alle foto’s gemaakt zijn, ga je de animatie monteren in windows moviemaker.

Hoeveel fotos per seconde stopmotion?

Een stop-motion animatie maak je door heel veel foto’s te maken. Alle foto’s achterelkaar afgespeeld vormen jouw film. Om 1 seconde filmbeeld te maken moet je minimaal 5 foto’s maken. Als je film af is heb je misschien wel meer dan 200 foto’s gemaakt!