Hoe maak ik een simpele tabel in Excel?

Hoe maak ik een simpele tabel in Excel?

U kunt een tabel maken en opmaken om gegevens visueel te groeperen en analyseren.

  1. Selecteer een cel in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een stijl voor de tabel.
  4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
  5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
  6. Selecteer OK.

Hoe kunt u de kolommen in de tabel aanpassen?

Als u de kolommen in een tabel automatisch wilt aanpassen aan de inhoud, klikt u op de tabel. Klik op het tabblad indeling, in de groep Celgrootte, op AutoAanpassen en klik vervolgens op inhoud AutoAanpassen. Als u de liniaal wilt gebruiken, selecteert u een cel in de tabel en sleept u de markeringen op de liniaal.

Hoe meer rijen toevoegen in een nieuwe kolom?

Meerdere rijen invoegen: Selecteer hetzelfde aantal rijen waarboven u de nieuwe rij wilt toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik op rijen invoegen. Eén nieuwe kolom invoegen: Klik met de rechtermuisknop op de hele kolom rechts van de plaats waar u de nieuwe kolom wilt toevoegen.

Hoe kunt u kolommen toevoegen in een Excel-werkblad?

U kunt kolommen, rijen of cellen toevoegen aan of verwijderen uit een Excel-werkblad. Kolommen worden links ingevoegd, Eén rij invoegen : Klik met de rechtermuisknop op de hele rij waarboven u de nieuwe rij wilt invoegen en klik vervolgens op rijen invoegen.

Hoe kunt u de kolom invoegen of verwijderen?

Selecteer een cel in de kolom, ga vervolgens naar start > Invoegen > kolommen invoegen of Bladkolommen verwijderen. U kunt ook met de rechtermuisknop op de bovenkant van de kolom klikken en vervolgens op Invoegen of verwijderen klikken.

Hoe kunt u een tabel invoegen?

Klik op de plek waar u een tabel wilt invoegen. Klik op het tabblad Invoegen. Klik op Tabel > Tabel invoegen. Vul onder Tabelgrootte’ het aantal kolommen en rijen in.

Hoe maak je een mooie tabel?

De snelste manier om een mooie tabel te creëren, is door de functie Snelle tabellen te gebruiken. Deze ingebouwde ontwerpen besparen je een hoop gedoe. Word bewaart deze snelle tabellen in een galerie van zogenaamde bouwstenen. Ga naar Invoegen / Tabel / Snelle tabellen en selecteer een kant-en-klaar ontwerp.

Hoe kunt u tabellranden toevoegen?

Tabelranden toevoegen Klik onder Hulpmiddelen voor tabellen op de tab Indeling. Klik in de groep Tabel op Selecteren en klik vervolgens op Tabel selecteren. Klik onder Hulpmiddelen voor tabellen op de tab Ontwerpen.