Hoe lang van te voren menstruatiepijn?
Soms begint de buikpijn in de week voorafgaande aan de menstruatie en wordt de pijn erger als de menstruatie begint. De buikpijn kan ook optreden bij het vrijen. Middenpijn. De eisprong rond de veertiende dag van de cyclus kan een pijnlijk gevoel in de onderbuik geven.
Wat is hevige menstruatiepijn?
Als je last hebt van menstruatiekrampen kun je pijn hebben in je onderbuik en soms ook in je onderrug. Vaak is het een zeurende en/of krampende pijn gedurende de dagen dat je bloedverlies hebt. Soms kan de pijn ook al beginnen voordat je ongesteldheid begint.
Waar zit menstruatiepijn?
De pijn begint meestal net voor de menstruatie en duurt soms tot het einde ervan. Hij wordt vooral gevoeld in de onderbuik, maar trekt ook vaak naar de rug en de bovenbenen.
Wat te doen bij hevige menstruatie?
Klachten die te maken hebben met hevig menstrueel bloedverlies kunnen door onze gynaecologen op verschillende manieren worden behandeld:
- Medicijnen (zonder hormonen)
- Hormoontherapie (pil of spiraaltje)
- Verwijderen van de binnenkant van de baarmoeder.
- Verwijderen van een vleesboom of poliep.
- Verwijderen van de baarmoeder.
Hoe herken je menstruatiepijn?
Menstruatiepijn is pijn die vlak voor en tijdens je menstruatie kan optreden. Na je menstruatie verdwijnt deze pijn weer. Vaak is er sprake van een zeurende, krampende pijn in je onderbuik. Deze kan uitstralen naar je rug, heupen en bovenbenen.
Bij veel vrouwen houdt de pijn een halve dag tot een dag aan. Andere vrouwen hebben er langer last van, soms gedurende hun hele menstruatieperiode. Naast buikpijn of rugpijn kan je ook last hebben van hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, vermoeidheid en depressieve gevoelens.
Hoe kun je bloedverlies verminderen?
Hormoontherapie: het verminderen van bloedverlies met hormonale geneesmiddelen zoals de pil of een spiraaltje; Dilattie & curettage: het tijdelijk verminderen van de hevige bloedingen door het wegschrapen van het baarmoederslijmvlies.
Wat te doen bij extreem bloedverlies?
Maak een afspraak bij uw huisarts: als u last heeft van het hevige bloedverlies en er iets aan wilt doen. als het erger wordt. als u ook snel moe bent.