Inhoudsopgave
Aangeboren navelbreuk Bij de aangeboren navelbreuk treedt meestal spontaan herstel op binnen de eerste drie levensjaren. Er is dan ook geen sprake van een ernstige aandoening. Als na drie jaar nog geen spontaan herstel is opgetreden, kan via een operatie de breukpoort worden gesloten.
Wat mag je niet doen met een navelbreuk?
Bij druk op de buik, door bijvoorbeeld hoesten en persen, puilt de zwelling naar buiten. Meestal zijn er geen klachten en hoeft u er niets aan te doen. Is de zwelling pijnlijk en niet meer terug te duwen, ga dan direct naar uw huisarts.
Via een kijkoperatie of een open buikoperatie wordt de uitstulping in het buikvlies teruggedrongen. Daarna wordt de zwakke plek in de buikwand met een kunststof matje verstevigd. Een kleine breuk kan behandeld worden door het sluiten van de breukpoort.
Hoe lang duurt herstel Buikwandbreuk operatie?
Na de operatie kunt u het gebruik van uw medicijnen hervatten. Uw verblijf in het ziekenhuis kan variëren van één tot drie dagen. Dit is afhankelijk van de operatie en het herstel en genezingsproces na de operatie. Vóór uw vertrek wordt een afspraak gemaakt voor het verwijderen van de hechtingen, indien nodig.
Hoe lang opgeblazen buik na operatie?
Dit komt door het gas dat in uw buik was gebracht. Deze klachten gaan vanzelf over. Dit kan wel een aantal dagen tot weken duren.
Kan je doodgaan aan een navelbreuk?
De breukinhoud is hetgeen wat zich in de breukzak bevindt. Dit is bij de navelbreuk meestal vet, maar kan ook de darm zijn. Het gevaar van een breuk in de buikwand is dat de darmen in de breukpoort bekneld kunnen raken en hierdoor kunnen afsterven (necrotiseren).
Deze uitstulping bevindt zich in de navel. Klachten van een navelbreuk worden veelal aangegeven als enig ongemak, een zeurend of branderig gevoel en/of pijn in dat gebied. Een breuk verdwijnt nooit vanzelf en kan de neiging hebben groter te worden. Dat kan dan meer klachten gaan geven.