Hoe lang duurt een Glasvochtloslating?

Hoe lang duurt een Glasvochtloslating?

Bij de meeste mensen verdwijnen de vlekken en troebelingen vanzelf doordat ze onderin het oog wegzakken of omdat ze oplossen. Dit duurt enkele maanden. Soms kunt u na enige maanden nog steeds een vlekje hebben dat door het oog beweegt. Dit kunt u in het begin als lastig ervaren maar u went er snel aan.

Wat te doen bij achterste glasvochtloslating?

Bij een achterste glasvochtloslating is behandelen niet nodig. Onze oogarts kan u advies geven even af te wachten. De zwevende vlekjes worden na een tijdje minder hinderlijk. Ook de lichtflitsen houden meestal vanzelf op.

Wat is Vitreoretinale chirurgie?

Met vitrectomie wordt bedoeld een operatie aan het glasvocht (corpus vitreum) en/of het netvlies (retina). Bij Bergman Clinics voeren gespecialiseerde chirurgen deze behandelingen uit op locatie Amsterdam en Doetinchem. Bij deze ziektebeelden is een vitrectomie soms zinvol: Maculagat.

Wat te doen aan glasvocht?

Behandeling Soms zijn de troebelingen erg storend waardoor het zicht en het dagelijks functioneren (lezen, werken) beperkt worden. In dat geval kan een glasvocht operatie overwogen worden. Deze glasvochtoperatie, waarbij de ooggelei en troebelingen worden verwijderd, wordt ook wel een vitrectomie genoemd.

Hoe lang duurt een vitrectomie?

De operatie duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. Soms is het nodig om ook meteen uw ooglens te vervangen door een kunstlens (staaroperatie). Uw oogarts bespreekt dit vooraf met u. Vervanging van de ooglens kan nodig zijn omdat na een vitrectomie vaak sneller staar ontstaat.

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in oogheelkunde?

De afdeling Oogheelkunde van het UMCG onderzoekt en behandelt mensen met problemen aan het oog, de oogleden, oogkas en traanwegen. Vooral patiënten met zeldzame en ingewikkelde klachten en ziektes worden doorverwezen naar het UMCG.

Hoe ontstaat glasvocht?

Het glasvocht is een soort gelei dat de ruimte tussen de ooglens en het netvlies opvult. Door veroudering kunnen in dit glasvocht troebelingen ontstaan. Dit noemen we glasvochttroebelingen, floaters of mouches volantes. Een onschuldig maar soms storend oogprobleem.