Hoe krijg je een nieuw dekbedovertrek zacht?

Hoe krijg je een nieuw dekbedovertrek zacht?

Je hoeft eigenlijk alleen maar even rijst te koken met extra veel water. Witte rijst is hierbij ideaal. Voeg nog een kop extra water hieraan toe en voilà, je hebt rijstwater! Giet het even in een pot of fles en je kunt weken vooruit.

Hoe nieuwe lakens wassen?

Als je je lakens eerst wast op een lage temperatuur, voorkom je dat ze krimpen nog voor je er ooit onder geslapen hebt. Vind je het belangrijker dat alle bacteriën dood zijn? Was je overtrek dan op minstens 60 graden. Tenminste, als de wasvoorschriften op het waslabel dat toelaten.

Wat te doen met nieuw beddengoed?

Een veelgestelde vraag, moet u nieuwe lakens eerst wassen voor gebruik? Het advies is om nieuwe (hoes)lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen altijd te wassen voor gebruik. Zo weet u zeker dat u een heerlijk fris en schoon bed heeft. Daarnaast neemt nieuw beddengoed wat nog niet gewassen is ook minder goed vocht op.

Waarom nieuw beddengoed wassen?

Wij adviseren je om nieuwe dekbedovertrek altijd eerst te wassen voor gebruik. Ten eerste, omdat het vaak nog vrij chemisch kan ruiken vanwege het productieproces, niet erg aangenaam om onder te gaan liggen dus. Zo weet je zeker dat je lakens vrij zijn van chemische stoffen en bacteriën.

Hoe moet je een dekbedovertrek wassen?

Benieuwd op hoeveel graden je jouw dekbedovertrek moet wassen? Je kunt standaard en voor de veiligheid gebruik maken van 40 graden Celsius. In combinatie met een kreukherstellend of fijn wasprogramma voorkomt het dat je jouw overtrek zal moeten strijken.

Hoe nieuw beddengoed wassen?

7 handige tips voor het wassen van nieuw beddengoed:

 1. Gebruik vloeibaar wasmiddel.
 2. Lees de wasvoorschriften.
 3. Was beddengoed binnenste buiten.
 4. Voeg een scheutje azijn toe.
 5. Kies voor een wasprogramma waarbij wordt gespoeld.
 6. Was het beddengoed losjes.
 7. Hang het schone beddengoed gelijk uit.

Wat te doen met oude lakens?

Wat je allemaal met oude dekbedhoezen kunt doen

 1. Hand genaaid geschenkdoosje (Ingrid)
 2. Als voering voor een zelfgemaakte tas (Ingrid)
 3. Als stof voor een huisbroek (Hanneke)
 4. Van dekbedhoezen kun je prima kussenslopen maken (Hanneke)
 5. Een dekbedhoes vormt een prima zonnescherm (Truus)

Hoe droog je een dekbedovertrek?

Vouw het zijden dekbedovertrek dubbel en hang het over de deur heen. De handdoek zit nu tussen de deur en het overtrek. Draai het zijden dekbed om, na een (halve) dag, om de andere kant te drogen. Tijdens het drogen het raam open, op een kier of de ventilatieroosters open, is een goed idee.