Hoe kan je tandcaries voorkomen?

Hoe kan je tandcariës voorkomen?

Tips voor elke dag

  1. Eet maximaal vier tot vijf keer per dag. Wie de hele dag door eet en snoept, houdt de zuurtegraad in de tandplak hoog en vergroot de kans op gaatjes in de tanden.
  2. Poets de tanden met fluoridehoudende tandpasta.
  3. Verhoog de speekselproductie.
  4. Vermijd suikers buiten de maaltijden.
  5. Vermijd zure dranken.

Hoe snel verplaatsen je tanden?

Tanden en kiezen zijn ongeveer 1 mm per maand te verplaatsen. Vandaar dat de beugelbehandeling lang duurt. Het heeft dus ook niet zoveel zin om elke controle te vragen hoe lang de behandeling nog duurt. Daar gaan je tanden niet sneller van verplaatsen!

Hoe ontstaat Tandcaries?

Het ontstaan van tandcariës: visie 1 Cariës is een aandoening van het gebit dat wordt veroorzaakt door bacteriën die in de tandplak aanwezig zijn. Tandplak is het wit-gelige laagje dat je wel eens op de tanden en kiezen ziet zitten wanneer je het gebit aandachtig in de spiegel bekijkt.

Hoe voorkom je Zuigflescaries?

Hoe kan je zuigflescariës voorkomen?

  • Maak niet alles zoet en beperk het suikergebruik.
  • Laat je kind zeker niet wennen aan zoetigheden in de fles.
  • Geef ’s nachts alleen water.
  • Fopspenen gedrenkt in wat honing, suiker, siroop of chocola zijn NOT DONE!

Wat zijn de klinische verschijningsvormen van cariës?

Een gaatje is een donker of juist wit vlekje op de tanden of kiezen. Een beginnend gaatje is in de meeste gevallen pijnloos. Bij vergevorderde cariës kunnen de tanden echter wél gevoelig worden en last geven bij het eten of drinken van hete of koele etenswaren en drankjes.

Wat is Tandcaries?

Tandplak, tandsteen en tandcariës. Cariës (tandbederf) is een ziekte van het harde tandweefsel, en ontstaat door inwerking van microben op het tandoppervlak. Het is de vaakst voorkomende aandoening van het harde tandweefsel.