Hoe kan ik mijn adres wijzigen DigiD?

Hoe kan ik mijn adres wijzigen DigiD?

Adreswijziging doorgeven U heeft daarvoor DigiD nodig. Ook bij een aantal Nederlandse gemeenten met een RNI-loket kunt u uw adreswijziging online doorgeven. Of u kunt langsgaan bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket in Nederland.

Wat is een woonstcontrole?

Na elke adreswijziging doet een wijkagent een woonstcontrole. Daarbij wordt er gecontroleerd of je effectief op het opgegeven adres woont en er dus geen sprake is van domiciliefraude. Zowel de dienst burgerzaken van de gemeenten als de politie zijn betrokken bij die adreswijziging.

Kun je een energiecontract overnemen?

Als je gaat verhuizen, kun je een energiecontract niet overzetten op de naam van de nieuwe bewoners van jouw woning. In dat geval moet je jouw contract opzeggen. Doe je dit voor het einde van de contractduur, dan moet je in principe een opzegboete betalen wegens contractbreuk.

Gegevens wijzigen Log in met uw DigiD op MijnOverheid. Bij ‘Instellingen’ wijzigt u uw e-mailadres.

Wat gebeurt er als ik me niet bij nieuwe gemeente inschrijf?

Termijn voor doorgeven verhuizing Geeft u de verhuizing pas ná vijf dagen door? Dan wordt de aangiftedatum als verhuisdatum vastgelegd. Gemeenten mogen een boete geven van maximaal € 325 als u belangrijke wijzigingen niet op tijd doorgeeft.

Wat gebeurt er als je niet staat ingeschreven?

U kunt geen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen. U hebt geen recht op financiële ondersteuning van de overheid, zoals huurtoeslag, studiefinanciering of een uitkering. U kunt geen parkeervergunning krijgen. U mag niet stemmen.

Hoeveel tijd heb je om domicilie te veranderen?

Je domicilie kan je pas wijzigen nadat je verhuisd bent en je bij je nieuwe gemeente bent geweest. In veel gevallen zal de gemeente dan een wijkagent sturen om te controleren of je effectief op het nieuwe adres woont.