Hoe heet het krulletje onder de C?

Hoe heet het krulletje onder de C?

Een cedille (in ç en ş, via Frans cédille uit Spaans cedilla, verkleinwoord van ceta, de letter ‘z’) is een diakritisch teken dat onder andere in de spelling van het Albanees, het Catalaans, het Frans, het Portugees en het Turks wordt gebruikt. De cedille is een haakje dat onder een medeklinker wordt geplaatst.

Hoe maak je een Ç op een Chromebook?

Het overzicht van de meest belangrijke speciale tekens voor je Chromebook.

  1. Backtick + e maakt een è (grave)
  2. AltGr + e maakt een é (aigu)
  3. Backtick + a maakt een à
  4. AltGr + a maakt een á
  5. AltGr + 5 maakt een € (euro)
  6. AltGr + c maakt een ç (cedille)
  7. Shift rechts + 6 maakt een â (circonflexe)

Hoe krijg ik een C met een haakje eronder?

Dat doe je op dezelfde manier als wanneer je een é maakt. Dan klik je dus eerst op ‘ en dan op e om samen de é te krijgen. Voor de ç doe je dus precies hetzelfde. Eerst de ‘ en dan de c om samen de ç te krijgen.

Hoe type je een rare C?

Er staat op internet dat je ALT 135 moet drukken, alleen rechts van mijn toetsenbord staan niet van die extra cijfertjes.

Hoe doe je streepje onder de c Chromebook?

Bij de Chromebook zal je een input veldje op je scherm krijgen wanneer je de combinatie CTRL+SHIFT+U intypt. Vervolgens kan je de Unicode intoetsen die past bij het speciale teken die je wit gebruiken. Zo is een schijn streepje bijvoorbeeld ‘2014’.

Hoe krijg je speciale tekens in de zoekresultaten?

Windows 10 en 8.1: Ga naar het Startscherm en typ speciale tekens, na de eerste letters zie je de app al in de zoekresultaten.. Windows 7 en eerder: Open Speciale tekens door te klikken op de knop Start. Typ Speciale tekens in het zoekvak en klik vervolgens op Speciale tekens in de lijst met resultaten.. Alt-codes

Hoe open Ik speciale tekens?

Open Speciale tekens door te klikken op de knop Start. Typ Speciale tekens in het zoekvak en klik vervolgens op Speciale tekens in de lijst met resultaten.

Hoe kan ik speciale tekens invoegen?

In Word, LibreOffice en Google Docs gaat dit via Invoegen > Speciale tekens. In tekenprogramma’s, weblogs, forums of andere websites ontbreekt soms deze mogelijkheid. De veiligste manier om daar speciale tekens in te voegen is kopiëren en plakken : ga naar een pagina of document met het teken, kopieer het – via Ctrl+C – en plak het in met Ctrl+V.

Hoe doe je speciale tekens in je tekst?

Open Speciale tekens door te klikken op de knop Start. Typ Speciale tekens in het zoekvak en klik vervolgens op Speciale tekens in de lijst met resultaten. Alt-codes. Je kunt ook speciale tekens en afwijkende letters in je tekst invoegen door de linker Alt-toets ingedrukt te houden terwijl je een cijfercode op het numerieke toetsenbord typt. /