Hoe groot kippenhok voor 10 kippen?

Hoe groot kippenhok voor 10 kippen?

Voor gemiddelde kippenrassen, dus kippenrassen met een gemiddelde grootte, hanteren we de afmeting van 1 m2 per kip. Heb je meerdere kippen of wil je meerdere kippen houden? Bereken dan 1 m2 ruimte per kip, ook hier mag het grondoppervlakte van de kippenren worden meegeteld.

Hoe groot moet een kippenren zijn voor 4 kippen?

Kippen houden van ruimte. Koop zowel een nachthok als een ren voor ze. Reken voor een nachthok gemiddeld 1 vierkante meter ruimte per 4 kippen. Het mooiste is het als het hok ook enkele legnesten bevat.

Hoe groot moet een kippenhok zijn voor 5 kippen?

Voor krielkippen zijn de afmetingen: 0.75 vierkante meter per kip (incl. ren). Voor middelgroot/grotere rassen: 1,5 vierkante meter per kip (incl. ren).

Hoeveel legnesten voor 6 kippen?

Eén nest per drie hennen is voldoende. Bedek het legnest met wat hooi of stro en ververs dat regelmatig. De meeste kippen bedanken je dagelijks voor hun fijne nestje met een vers ei.

Hoe hoog kippenhok van de grond?

Voor de meeste rassen geldt een hoogte van zo’n 80 cm.De sierkipjes zullen wat kleiner zijn. Voor deze kipjes kun je de zitstok wat lager plaatsen. Vier tot vijf krielen hebben genoeg aan een zitstok van een meter. Zwaardere rassen hebben meer ruimte nodig: twee tot drie kippen per meter.

Hoe dik moet een zitstok voor kippen zijn?

Wanneer kippen niet op stok willen, kan het zijn dat er iets mis is met de zitstokken. Voor middelzware en lichte rassen kun je 5,5 centimeter breed en vier centimeter dik aanhouden, en voor krielen is vier cm breed en 3,5 cm dik voldoende. De scherpe hoekjes van de rechthoekige zitstokken kun je iets afronden.

Hoeveel legnesten voor 4 kippen?

Hoe groot moet een legnest voor kippen zijn?

De norm is een nest voor 6-8 kippen van ca 25 cm breed en 40 cm diep (individueel nest). Bij een gemeenschappelijk nest is de norm 120 kippen per vierkante meter legnest. Voor 4 hennen is 1 (individueel) nest te weinig. Dit zullen er minimaal 2 moeten zijn, om problemen met bijvoorbeeld een dominante hen te voorkomen.