Hoe ga je om met verlatingsangst in een relatie?
Tips bij verlatingsangst
- Benoem je angst. Je bewust worden van je onzekerheid is een eerste stap.
- Vertrouwen geven. Niet alleen geef je hiermee je partner een belangrijk cadeau, maar ook jezelf.
- Zoek hulp bij een psycholoog. Je kan terecht in de centra geestelijke gezondheidszorg (CGG).
Relatietherapie is niet altijd nodig om van je verlatingsangst af te komen. Je kunt een heel eind komen door zelf met je partner in gesprek te gaan. “Praat rustig, maak korte zinnen, geef geen overdosis aan informatie, geef geen kritiek en geef de ander een kans om ook op een later moment te reageren.
Hoe doorbreek je verlatingsangst?
Verlatingsangst is een angststoornis die je met therapie onder controle kunt krijgen. Afhankelijk van jouw klacht kun je een behandeltraject ingaan. Een vorm die vaak gebruikt wordt en bewezen effectief is, is Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Samen met een psycholoog onderzoek je jouw ideeën over alleen zijn.
Hoe om te gaan met verlatingsangst?
Oorzaken van verlatingsangst Ze zijn emotioneel onzeker geworden. Niet iedereen met een onveilige hechting krijgt later verlatingsangst (of separatieangst, scheidingsangst of hechtingsstoornis), maar de kans is wel groter. Door de onveilige hechting kun iemand zich later ook onzeker voelen in relaties.
Hoe creëer je emotionele aantrekkingskracht?
Door haar aan te raken kun je niet alleen je intentie duidelijk maken. Het geeft je ook gelijk een check hoe comfortabel en aangetrokken ze al is. Zonder aanraken zal je Haar nooit zoenen, en wordt aantrekkingskracht moeilijk. Want zonder meer en meer aanraken, fysieker worden, bouwt de spanning niet op.
Hoe creeer je emotionele verbinding?
Versterk de emotionele band met je partner
- Vraag jezelf af wanneer je je niet ‘veilig’ voelt in je relatie.
- Herken je ‘duivelse dialogen’.
- Neem een recent conflict onder de loep.
- Besef hoeveel invloed je reacties hebben op je partner.
- Geef je partner het gevoel dat je er altijd voor hem of haar bent.