Hoe een slaapzak oprollen?

Hoe een slaapzak oprollen?

Tip 1: Niet oprollen, maar proppen Dit is echter niet goed voor de slaapzak. Door het rollen wordt namelijk de vulling erg snel aangetast en de rits kan door het rollen beschadigen. Je kunt daarom beter de slaapzak in de hoes ‘proppen’. Doe hierbij de rits open, zodat je deze niet kunt beschadigen.

Hoe slaapzak opbergen?

Opbergen. Bewaar uw slaapzak nooit voor langere tijd opgerold in een foedraal, maar gebruik een grote zak van katoen of gaas. Bij sommige slaapzakken wordt een slaapzak-opbergzak standaard meegeleverd, anders zijn deze ook los als accessoire te koop.

Kan een slaapzak in de droger?

Wij adviseren om de slaapzak niet in de droger te stoppen. Het is altijd beter om ervoor te kiezen de slaapzak te laten drogen op een rek. Schud tijdens het drogen de slaapzak regelmatig op om de vulling weer goed los te maken.

Hoe werkt een Compressiezak?

Een compressiezak is een systeem waarmee je jouw slaapzak extra klein kan maken, door de compressiezak kan je jouw slaapzak makkelijker ergens tussen je bagage stoppen. Door aan de bandjes van de compressiezak te trekken verdwijnt het overbodige volume aan lucht in de slaapzak waardoor hij een stuk kleiner wordt.

Hoe lang gaat een slaapzak mee?

Een donzen slaapzak gaat in tegenstelling tot synthetische slaapzakken vlot tien tot twintig jaar mee. Hierdoor kan de slaapzak haast gezien worden als een eenmalige aankoop. Indien je voor de synthetische modellen kiest is een levensduur van vijf jaar realistischer.

Kan een slaapzak in de wasmachine?

Was de slaapzak op 30°C met de rits open. Belangrijk is dat je geen wasverzachter gebruikt, want dit kan de vulling aantasten. Zet de wasmachine wel altijd op een handwasprogramma.

Hoe droog je een slaapzak?

Stel de droger in op medium warm, max. 40 °C. Vijf tot zes schone tennisballen in de droger hebben hetzelfde effect als krachtig opschudden (elke 10 minuten).