Hoe duurzaam verbouwen?

Hoe duurzaam verbouwen?

Tips voor duurzaam bouwen Kies in uw ontwerp voor milieuvriendelijke bouwwijzen en materialen. Houd bij het ontwerp en de materiaalkeuze zo veel mogelijk rekening met hergebruik van bouwdelen en recycling van materialen die vrijkomen bij de sloop van het gebouw. Kies niet te snel voor sloop.

Is duurzaam bouwen duurder?

Als alleen de stichtingskosten (de grond- en bouwkosten) worden bekeken, lijkt het of duurzaam bouwen duurder is. Maar vaak zijn de kosten voor het onderhoud van een duurzaam gebouw een stuk lager. Ook worden de energie- en waterbesparende maatregelen tijdens het gebruik van de woning terugverdiend.

Wie handhaaft het Bouwbesluit?

De gemeente handhaaft de bouwregelgeving door toe te zien op de naleving van de voorschriften, vanaf de vergunningaanvraag tot de oplevering van het bouwwerk. Het beleid hiervoor legt de gemeente vast in een handhavingsplan. De Rijksoverheid biedt gemeenten voorbeeld handhavingsplannen.

Hoe kan je een gebouw duurzaam maken?

Duurzaam bouwen loont Start met het zelf opwekken van duurzame energie met behulp van zonne-energie en warmte-koudeopslag. Installeer energiezuinige verlichting en hergebruik ruimtes en materialen. Isoleer de muren, vloer en het dak van uw gebouw en maak gebruik van een hoogrendementsketel.

Is duurzaamheid duurder?

Ja, duurzame producten zijn soms duurder. Maar eigenlijk kun je misschien beter zeggen de ‘duurzame prijs’ de echte prijs is. De goedkope standaardproducten zijn gewoon te goedkoop.

Is duurzaam bouwen verplicht?

Vanaf 2020 wordt het verplicht om een duurzame woning te bouwen. Deze woning moet op zijn minst aan de BENG-eisen voldoen.

Wat als woning niet voldoet aan Bouwbesluit?

Indien een bestaand gebouw niet voldoet aan de eisen, kan de gemeente direct ingrijpen. Volgens de nieuwe Woningwet is dit een overtreding waarvoor direct een handhavingsbesluit kan worden genomen.