Hoe duur is een deelauto?

Hoe duur is een deelauto?

Je huurt al een auto vanaf 25 euro per dag. Gebruikers van een deelauto betalen de afgesproken prijs, brandstof, en afhankelijk van de aanbieder een bedrag per gereden kilometer. Daarnaast wordt er soms ook een bedrag aan borg ingehouden.

Waarom een deelauto?

Het rijden van een deelauto ten opzichte van een eigen auto heeft voordelen: geen zorgen over onderhoud of verzekering, goedkoper (als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt) en beter voor het milieu. Zo blijkt uit onderzoek dat autodelers gemiddeld 15-20% minder kilometers rijden dan daarvoor.

Hoe werkt deelauto?

Een deelauto is een auto die door meerdere mensen gebruikt wordt, dit wordt ook wel autodelen genoemd. Synoniemen voor deelauto zijn leenauto of buurtauto. Een huurauto is eigenlijk ook een soort deelauto die wordt aangeboden door “klassieke” autoverhuurbedrijven.

Hoeveel kost het om een auto te huren?

U hebt al een huurauto voor een dagdeel voor €30 (voor een kleine auto). Dit tarief is inclusief 50 kilometer. Per extra kilometer moet u een tarief tussen de €0,12 en €0,16 betalen. Het tarief voor langere periode’s zit ongeveer op €65 per dag , inclusief 150 kilometer.

Hoeveel kost MyWheels?

Rekenvoorbeeld voor het huren van een MyWheels auto Stel je hebt 6 uur een nodig en je rijdt 70 km dan betaal je bij MyWheels € 36,-. Dit bedrag bestaat uit 6 x een uurtarief van 2,50 en 70 x de totale kilometerprijs van 0,26 (0,13 per km voor afschrijving en onderhoud en 0,13 voor brandstof).

Hoe werkt een deelauto?

Een deelauto huren Een deelauto huur je al vanaf een paar tientjes per dag, plus een tarief per gereden kilometer. Als huurder heb je naar de verzekering geen omkijken, maar je hebt wel een fors eigen risico, dat onder andere afhangt van je leeftijd en de waarde van de deelauto.

Waarom autodelen?

Een auto staat vaak stil, tot wel 23 uur per dag. Doordat een deelauto vaker en door meer mensen wordt gebruikt, worden andere auto’s overbodig. Afhankelijk van de situatie kan een deelauto 4 tot wel 15 auto’s vervangen. Minder auto’s laat het autobezit met gemiddeld 70% dalen en vermindert de parkeerdruk aanzienlijk.